‘Kansen blockchaintechnologie onbenut’

Blockchain staat bij tweederde van de SAP-gebruikers niet op de agenda, zegt de Vereniging Nederlandstalige SAP-gebruikers.

Uit onderzoek van de VNSG blijkt dat vooral de toepasbaarheid van de technologie wordt gezien als groot struikelblok in de implementatie van blockchain (33 procent). Wanneer men het heeft over de toepasbaarheid van blockchain en het verspreiden van kennis hierover, wordt snel naar SAP gekeken.
Ondanks dat blockchain weinig aandacht krijgt van SAP-gebruikers, denkt 70 procent dat het geen hype is en dat iedereen ermee te maken zal krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat de gebruikers de voordelen kennen van de technologie: meer efficiency (42 procent) en kostenbesparing (12 procent) zijn de belangrijkste.

Actieve rol IT-afdeling

SAP-gebruikers zien een actieve rol voor de IT-afdeling in het creëren van draagvlak en innovatiekracht met betrekking tot blockchain. Implementatie (51 procent) is de belangrijkste taak, gevolgd door monitoring en security (9 procent). Rob van der Marck, directeur bij de VNSG: “Blockchain staat nog niet prominent op de agenda bij de meesten, maar er worden wel kansen gezien. Wie de toepassingsmogelijkheden in ogenschouw neemt, komt tot de conclusie dat er grote businessvoordelen behaald kunnen worden als blockchaintechnologie goed wordt ingezet. SAP heeft met zijn sterke ERP customer base een stevige basis om blockchaintechnologie te implementeren.”

Gerelateerde artikelen