Financiele cijfers vaak onbenut bij vergaderingen

In organisaties wordt er tijdens vergaderingen niet of nauwelijks gebruik gemaakt van de gegevens uit de administratieve en financiële systemen. Dit wijst een onderzoek over vergaderingen van Cognos uit.

Een andere conclusie uit het onderzoek, is dat een derde van de deelnemers van een vergadering twijfelt aan de correctheid van de cijfers die wel worden gebruikt. In Nederland vergadert bijna veertig procent van de respondenten drie of vier keer per week. Maar bij de efficiency hiervan worden nu vraagtekens gezet.

Er is gebleken dat de voorgenomen doelstellingen om cijfers te bespreken die uit ERP-, CRM- of financiële systemen gegenereerd zijn, nauwelijks worden besproken. Zeventig procent doet dit zelfs helemaal niet. Hierdoor ontbreekt het vaak aan de juiste informatie voor het nemen van beslissingen.

Doordat de juistheid van gegevens in twijfel worden getrokken gaat er volgens Karel Kinders, Managing Director van Cognos veel kostbare tijd verloren. Dit is zonde, want efficiënte vergaderingen kunnen bedrijven veel tijd en geld uitsparen.

Gerelateerde artikelen