Financieel dienstenplatform voor MKB verandert naam

MKB zoekt financiering

Het pan-Europese financieel dienstenplatform SME Finance heeft haar naam veranderd in smeGo. De fintech, die marktleider is in haar thuismarkt, financierde al miljoenen, onder andere door een samenwerking met het Europees Investeringfonds (EIF).

  • smeGo financiert 15 miljoen 
  • 150 financieel adviseurs aangesloten, waaronder Credion, Financieringsgilde, Capitalize2day
  • Strategische samenwerking met Europees Investeringsfonds voor MKB-financiering.

Bijna een decennium na oprichting is smeGo actief in vier nieuwe markten en is het team van 2 naar meer dan 150 medewerkers in Europa gegroeid. Inmiddels is er keus uit tien financieringsoplossingen, waaronder leningen voor werkkapitaal, investeringsleningen, kredietlijnen, revenue-based financieringen en leningen met garanties. Deze ontwikkelingen en de aangescherpte visie op de sector hebben het bedrijf doen besluiten de naam aan te passen. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Impact in Nederland

Toegang tot financiering is een belangrijke zorg voor bedrijven van alle groottes in Nederland. Vooral kleinere bedrijven staan voor aanzienlijke uitdagingen. smeGo richt zich op gevestigde MKB-bedrijven die vastlopen bij banken terwijl ze financiering nodig hebben voor groei. Inmiddels zijn 150 financiële adviseurs aangesloten, waaronder Credion, Financieringsgilde en Capitalize2day. Het Nederlandse team bestaat uit zes werknemers.

Strategische samenwerking Europees Investeringsfonds

Volgens het Europees Investeringsfonds (EIF) had in 2023 bijna een kwart (24%) van het MKB serieuze moeilijkheden bij het verkrijgen van externe financiering. De eerste vooruitzichten en marktanalyses voorspellen geen significante verandering aan deze situatie. smeGo heeft een strategische samenwerking met het EIF om toegang tot financiering voor MKB’s te vergemakkelijken en te verbeteren. Het ‘InvestEU program’ – een fonds van 40 miljoen euro van de Europese Unie– stimuleert en biedt 70% EU kredietgaranties voor investeringen in innovatie-, duurzaamheids- en digitaliseringsprojecten.

De waardeketen is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe reageert jouw bedrijf op onzekerheid? Ontdek het in de rondetafelsessie ‘Hoe sterk is jouw waardeketen?’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei. Verken strategieën om risico’s te beheersen en je voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen. Meld je nu aan voor CFO Day en bezoek de sessie.

Gerelateerde artikelen