Financials blijven schaars

Hoogopgeleide financials blijven schaars in de huidige arbeidsmarkt. Het inspelen op de juiste motieven is essentieel geworden in deze markt. Uit het meest actuele Arbeidsmarkt Gedrags- Onderzoek (AGO) 2008 van de Intelligence Group blijkt dat - van de redenen om over te stappen naar een andere werkgever - salaris steeds belangrijker wordt.

Daarnaast worden finance professionals in Nederland meer dan gemiddeld getriggerd door doorgroeimogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast positieve redenen om over te stappen is er inmiddels ook zicht gekomen op belangrijke redenen waarom financials afhaken.

Van deze zogenaamde dissatisfiers blijkt “geen goede eerste indruk” als meeste genoemd te worden. Het bieden van een minder dan marktconform salaris en lange reistijden zijn de nummers twee en drie.

Uit het AGO blijkt tevens wat de arbeidsdoelen zijn waar financials naar streven. 78 procent zegt de juiste balans tussen werk en privé belangrijk tot zeer belangrijk te vinden. Opvallend laag scoort de wens tot het leveren van een maatschappelijk relevante bijdrage.

Om te kunnen blijven voorzien in de aanwas van financials zullen werkgevers dus dieper in de buidel moeten tasten en duidelijk voor ogen moeten hebben wat hun organisatie financieel talent te bieden heeft .

Ook dient de aanstaande werkgever zich goed te realiseren dat er geen tweede kans is om een eerste goede indruk te maken. Werkgevers in de non-profit sector zullen het extra moeilijk krijgen aangezien de financial – als het om zijn eigen functie gaat – zich steeds minder altruïstisch opstelt.

Gerelateerde artikelen