Echt agile? Geloof in je mensen.

Medewerker ondergewaardeerd, veel zijn onzeker en niet betrokken: organisatie daardoor minder wendbaar.

Meer dan de helft van de medewerkers in Nederland (54 procent) vindt dat werkgevers ze onvoldoende tot hun recht laat komen. Daarnaast is 35 procent onzeker over hun huidige baan en voelt 46 procent geen sterke verbondenheid met hun werkgever. Dat is de conclusie van een onderzoek van Aon.

“Het is nog steeds zorgelijk dat zoveel medewerkers zich niet veilig genoeg voelen, een gevoel van saamhorigheid missen, en zich niet volledig kunnen ontwikkelen. Hoe hoger de weerbaarheid, hoe beter medewerkers zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden, stressbestendig zijn, gemotiveerd en productief blijven. Dat is zeker in tijden van een coronacrisis van essentieel belang,” aldus Aon.

De meeste werkgevers zien de voordelen van vitaliteitsprogramma’s en ruim de helft wil hier meer in investeren. “Het hebben van een vitaliteitsprogramma is één ding, maar hoe je daar vervolgens invulling aan geeft, maakt uiteindelijk het verschil. Eerder onderzoek wijst namelijk uit dat vijf pijlers van belang zijn in een breed vitaliteitsprogramma: fysiek, sociaal, emotioneel, financieel en professioneel. In 47 procent van de programma’s in Nederland missen twee of meer van die pijlers,” zegt Aon.

(bron: Aon; foto: Wewe Yang, Pexels)

Gerelateerde artikelen