Dsm-firmenich verhoogt winstverwachting voor hele jaar

Omzet stijgt met 7% tot 3,2 miljard euro in Q2.

Voedings- en gezondheidsbedrijf dsm-firmenich verhoogt de winstverwachting voor heel 2024 na een naar eigen zeggen sterk tweede kwartaal. Het fusieconcern rekent nu voor het gehele jaar op een aangepast resultaat voor onder meer belastingen en afschrijvingen van circa 2 miljard euro. Eerder werd minstens 1,9 miljard euro voorspeld.

  • Verhoogde winstverwachting naar circa 2 miljard euro voor 2024.
  • Omzet stijgt met 7% tot 3,2 miljard euro in tweede kwartaal.
  • Winst gecorrigeerd voor belastingen en afschrijvingen stijgt met ruim een kwart tot 513 miljoen euro.

Sterke kwartaalcijfers en positieve vooruitzichten

Volgens de onderneming was een sterke verbetering van de financiële prestaties te zien. De vergelijkbare omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 7 procent tot 3,2 miljard euro en de winst, gecorrigeerd voor onder meer belastingen en afschrijvingen, nam met ruim een kwart toe tot 513 miljoen euro. Het bedrijf denkt dat het positieve momentum in het derde kwartaal doorzet. Verder wordt ook goede vooruitgang geboekt met het kostenbesparingsprogramma.

Afsplitsing Animal Nutrition & Health (ANH)

Ook zegt dsm-firmenich dat de geplande afsplitsing van zijn tak voor ingrediënten en vitamines voor diervoeding Animal Nutrition & Health (ANH) op koers ligt. De afsplitsing moet in de loop van volgend jaar plaatsvinden, aldus het bedrijf dat is ontstaan door de fusie van het Nederlandse DSM en het Zwitserse Firmenich. Het fusiebedrijf wil zich concentreren op de activiteiten die grondstoffen voor verzorgingsproducten en voedingssupplementen maken.

Topman Dimitri de Vreeze zegt in een toelichting tevreden te zijn over de gang van zaken bij het AEX-bedrijf. Vooral bij het onderdeel Parfumerie & Schoonheid waren volgens het concern zeer sterke prestaties te zien. Het bedrijf levert bijvoorbeeld geurstoffen voor de cosmetica- en parfumsector.

Verkoop en strategische focus

Dsm-firmenich heeft gezegd voor de afsplitsing van ANH alle opties te bekijken zoals een beursgang of een verkoop. Het bedrijf heeft een team geselecteerd om die afsplitsing voor te bereiden en uit te voeren.

Deze maand maakte het bedrijf nog bekend de visolie-activiteiten te verkopen aan branchegenoot KD Pharma uit Zwitserland. Daarmee gaan ongeveer tweehonderd medewerkers over naar een nieuwe eigenaar. Het gaat om het onderdeel MEG-3 met productielocaties in Peru en Canada dat vorig jaar goed was voor 170 miljoen euro omzet. Het bedrijf zei voorafgaand aan zijn beleggersdag in juni de komende jaren sneller te willen groeien door prioriteit te geven aan activiteiten met hoge marges.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen