Controllers in hetzelfde schuitje

Op de Amsterdamse grachten helpt het controllers netwerk oplossingen te vinden, kosten te verlagen en efficientie te verhogen.

Door Bouko de Groot

Het had zo moeten zijn: in de loop van de middag brak de zon door en werd het heerlijk zomerweer. Terwijl leden van het controllers netwerk zich op de steiger verzamelden, meerde de speciale rondvaart boot aan voor een tocht van bijna drie uur over de Amsterdamse grachten. Genietend van het uitzicht en het lekkere eten, kregen de lucky few uitleg over goede wijnen van kleine familiewijngaarden. Onder leiding van Ingo Wever, boutique wijnimporteur en zelf ooit finance professional, proefden en controleerden de gelukkigen vijf heerlijke wijnen. Ook leerden ze dat een hoog sulfietgehalte de reden is dat je hoofdpijn krijgt van minder goede wijnen. Na de tocht werd er uitgewaaid in de SkyLounge van DoubleTree Hilton, met een spectaculair uitzicht over de zojuist bevaren grachtengordel.

Al dat genot had een serieus doel, praten met 'lotgenoten' over de uitdagingen van het werk: elkaar helpen oplossingen te vinden, kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen. Op de Prinsengracht: doen jullie ook nog steeds de consolidatie in Excel? Op de Brouwersgracht: wat zijn nou de totale kosten van het ziekteverzuim en hoe dek je je beter in? Op de Amstel: hoeveel moet je nu eigenlijk aanbieden aan die Big Four mid-level die je team wil komen versterken? En zo ging het maar door. Zelfs het mooie uitzicht vanaf de SkyLounge stokte de discussie niet.

Een rondvraag over de rondvaart leerde dat die gedachtenuitwisseling met mensen die in hetzelfde schuitje zitten de echte reden is voor de komst. “In het controllers netwerk kom je mensen tegen met net zulke uitdagingen.” “Sparring partners die je in je eigen organisatie niet kunt vinden.” “Je geeft elkaar onderling advies, je deelt ervaring en kennis.” Vier keer per jaar biedt het lidmaatschap van het Controllers Netwerk die mogelijkheid. “Ik ben sinds dit jaar lid, en het bevalt erg goed.”

Controllers Netwerk aan tafel:

Gerelateerde artikelen