CNV ‘overvallen’ door reorganisatieplannen Unilever

Lach! Of ik schiet… (in de stress)
Unilever wil ijsdivisie afsplitsen en 7500 banen schrappen.

Vakbond CNV is dinsdagochtend “overvallen” door de nieuwe reorganisatieplannen van Unilever. “De impact voor Nederland is nog onduidelijk. We maken ons vooral zorgen over de plannen om het onderdeel ijs af te splitsen. Wat betekent dit voor de werknemers in Hellendoorn en voor andere onderdelen?”, vraagt Aletta Bulsink, onderhandelaar bij CNV zich af in een eerste reactie.

De bond wil snel met Unilever in gesprek over de gevolgen. “We weten dat er kantoorbanen van Rotterdam naar Amsterdam gaan, maar verder is nog veel onduidelijk”, zegt Bulsink.


Lees ook: 


Afsplitsen ijsdivisie en schrappen 7500 banen

Unilever maakte dinsdag bekend zijn ijsdivisie te willen afsplitsen. Ook gaat het concern wereldwijd zo’n 7500 voornamelijk kantoorbanen schrappen. Of er ook in Nederland banen komen te verdwijnen heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Hier telt het bedrijf circa 2300 kantoorbanen, in Rotterdam en Wageningen. Wereldwijd heeft Unilever ongeveer 127.000 mensen in dienst, onder wie ook fabrieksmedewerkers. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen