CFO: ‘Tevreden aandeelhouders vanwege kwaliteit financiële rapportage is een signaal’

Kwaliteit van financiële rapportage

“Bij overnames moeten bedrijven medewerkers meenemen in de ontwikkelingen en tijdig investeren in uitbreiding van het personeelsbestand”, dat stelt CFO Mirko de Vos van  Human Protection, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in vrijheidsbeperkende middelen voor de zorg. De Vos zegt dat tegen de website voor CFO’s (CFO.nl). Human Condition kreeg  in 2022 Private Equity-firma Quadrum aan boord. Dat gaf volgens de topman ruimte voor twee strategische overnames die inzetten op internationale expansie.

  • Reactie van aandeelhouders op financiele rapporten is indicatie
  • Stand alone bedrijf vraagt ander beleid dan binnen Private equity
  • ‘Neem personeel tijdig mee bij overname’

In het interview waarschuwt de Vos voor risico’s die snelle groei met zich mee brengt. Daarnaast moet het bedrijf leren omgaan met de transitie van een stand-alone onderneming naar een bedrijvengroep, wat om een andere vorm van aansturing vraagt. De tevredenheid van aandeelhouders over de kwaliteit van de financiële rapportages is volgens de financieel bestuurder een positief signaal.

Bent u accountant of heeft u te maken met accountancy en wilt u reageren op dit artikel of heeft u een visie op dossiers, issues en (praktische) zaken die voor de sector relevant zijn, stuur dan een reactie naar redactie@sijthoffmedia.nl voor een mogelijke publicatie, blog, analyse of een interviewgesprek.
Gerelateerde artikelen