Capgemini neemt onderdeel Getronics over

Het Franse automatiseringsbedrijf Capgemini neemt het Getronics onderdeel Business Application Services (BAS) over voor 255 miljoen euro. BAS behaalde in 2007 een omzet van bijna 300 miljoen euro. Bij BAS zijn 2.200 mensen werkzaam. Dit meldt Capgemini in een persbericht.

Getronics werd in 2007 overgenomen door KPN. Het Telecom bedrijf had al aangekondigd een deel van het bedrijf weer te verkopen. De activiteiten van BAS richten zich op de ontwikkelingen van softwaretoepassingen.

Met de aankoop heeft Capgemini een belangrijke slag geslagen in Nederland. Veertig procent van de omzet van BAS werd in de Nederlandse publieke sector behaald.

De transactie is voor Ordina een tegenvaller. Het Nederlandse automatiseringsbedrijf had publiekelijk aangegeven interesse te hebben voor het onderdeel van Getronics. Ordina is nog wel in de race voor andere onderdelen van Getronics.

Capgemini verwacht de overname eind dit jaar af te ronden. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Gerelateerde artikelen