Basic-Fit wil naar Amsterdamse beurs

De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit gaat zich noteren aan het Damrak. Het bedrijf is van plan de gang naar de beurs op korte termijn te maken, afhankelijk van de marktomstandigheden. ABN AMRO en Morgan Stanley zijn als zakenbanken in de lead van de IPO.

Bronnen meldden eerder al dat de budgetfitnessketen een beursgang zou overwegen. De opbrengst werd geschat op minimaal 1,1 miljard euro. 
Basic-Fit wil met de verkoop van aandelen onder meer zijn schulden herfinancieren en verdere groei bekostigen. Afgelopen jaar opende Basic-Fit 78 nieuwe vestigingen en in het eerste kwartaal van dit jaar al 13. Daar moeten er dit jaar nog 50 tot 60 bij komen.
De Britse investeerder 3i kocht in november 2013 een meerderheidsbelang in Basic-Fit. Oprichter en topman van Basic-Fit René Moos blijft ook na de beursgang als topman en aandeelhouder aan het bedrijf verbonden. Basic-Fit geeft bij de stap naar de beurs een nog onbekend aantal nieuwe aandelen uit voor institutionele en particuliere beleggers.
 
Pieter de Jong, bij 3i verantwoordelijk voor de investering in Basic-Fit, zit ook in het bestuur van de sportschoolketen. Bij de afgelopen M&A Awards werd De Jong door vakgenoten in het M&A-circuit verkozen tot Best Private Equity Manager 2015.  
 
Hieronder het lijstje van adviseurs:
Joint global coordinators: ABN AMRO en Morgan Stanley
Joint bookrunners: ABN AMRO, Morgan Stanley Barclays, Deutsche Bank en ING
Co-Lead Managers: KBC, NIBC en Rabobank 
Financial advisor: Lazard
 
Juridisch adviseur Basic-Fit CEO René Moos: Nautadutilh (Joost den Engelsman)
Juridisch adviseur het bedrijf Basic-Fit: Stibbe (Pieter Schütte)
Juridisch adviseur aandeelhouder 3i: Allen & Overy
Juridisch adviseur underwriters/banken: Shearman & Sterling 
De ruim 1 miljoen leden van Basic-Fit zijn goed voor een jaaromzet van ruim 202 miljoen euro. In Nederland heeft de keten meer dan 140 sportclubs. Daarnaast heeft het bedrijf ook ruim 200 sportscholen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.
 

Gerelateerde artikelen