Bart-Jan Beerens, manager financial services Hercules ‘Ongebruikte kennis kan snel verwateren’

fallback
"Ik ben gestart met heao-bedrijfseconomie met als hoofdvak bedrijfsadministratie. Daarna ben ik gaan werken bij de financiële administratie van een multinational. Maar ik was vooral met accountancy bezig. Ik wil breder werken en ook rapportages doen. Daarom ben ik de Hofam gaan doen, maar dat viel me bijzonder tegen. Mijn medestudenten waren net afgestudeerde heao'ers zonder leidinggevende positie. De opleiding behandelt cases. Het is de bedoeling dat studenten ervaringen uitwisselen. Maar dat gaat niet als ze die niet hebben. Daarvoor doe ik natuurlijk geen postdoctorale studie, ik had beter een MBA kunnen volgen. Mijn einddoel is om financieel directeur of CFO te worden.

Een universitaire studie heb ik niet, maar mijn ervaring compenseert dat in ruimte mate. Ik heb veel ervaring opgedaan in de acht jaar dat ik in een financiële leidinggevende functie heb gewerkt bij het voormalige PricewaterhouseCoopers. Mijn werkervaring is te vergelijken met een opleiding bedrijfskunde met een behoorlijk financiële invalshoek.

Bij Hercules, een chemisch bedrijf waar ik sinds kort in dienst ben, ga ik me nog verder verdiepen in de financiële functie. Dat is goed, want kennis die je onvoldoende gebruikt kan snel verwateren. Als die eenmaal is weggezakt, wordt het moeilijker om ergens anders aan de bak te komen. Dan moet je het bij sollicitaties opnemen tegen ervaren registeraccountants. Dat wil ik graag voorkomen. Als je niet kunt concurreren met opleiding, dan toch zeker wel met werkervaring.”

Gerelateerde artikelen