5 tips voor het aanvragen van financiering voor kleine bedrijven

Als snel groeiend en klein bedrijf heb je niet altijd voldoende financiële middelen om de groeistuipen te financieren. Toch zitten aan het uitbreiden van externe financiering enkele haken en ogen.

 De website NerdWallet zet vijf nuttige tips waar kleine ondernemers op moeten letten bij financiering op een rij. 
1. Weet wat financiers willen
Zorg ervoor dat je goed weet welke voorwaarden kredietverleners stellen zodat je je goed kunt voorbereiden op het aanvragen van de lening. Probeer ook te begrijpen op welke financiële indicatoren financiers hun beslissing om krediet te verstrekken nemen. Indien je in staat bent deze indicatoren zelf te berekenen en overleggen aan de potentiële financierder verhoog je de kans op slagen. 
 
2. Wees goed voorbereid
Zorg dat je een goed voorbereide en solide indruk maakt. Bedenk vooraf welke informatie een financier over jouw bedrijf wil hebben. Vaak willen financiers een financieel plan voor de komende twaalf tot achttien maanden zien zodat zij duidelijk hebben dat de financiering genoeg kasstroom genereert om de financiering terug te betalen. 
 
3. Investeer in financiële rapportage
De financiële boekhouding moet op orde zijn. Veel jonge bedrijven bezuinigen op een accountant, terwijl investeren in een accountant die ervaring heeft met start-ups nuttig kan zijn. Een heldere financiële rapportage versnelt vaak het aanvraagproces voor financiering. 
 
4.  Leen alleen wat je nodig hebt
Voorkom een onnodige schuldenlast en leen een zo laag mogelijk bedrag. Op deze manier gaat niet het grootste gedeelte van de kasstroom naar het terugbetalen van schulden en kun je meer investeren in de business. Zoek altijd naar andere manieren om extra geld voor groei te genereren. Onderhandel over betere voorwaarden met leveranciers, verkoop ongebruikte machines of verhuis naar een kleinere/goedkopere locatie. 
 
5. Specificeer het doel van de lening
Wanneer je in gesprek bent met een financier wees dan zo precies mogelijk over de bestemming van de beoogde lening. Wees niet alleen specifiek over het doel van de lening, maar leg ook zo exact mogelijk welke impact de financiering heeft en hoe deze zichzelf zal terugbetalen. 
 
__________________________________________________________________________________
Realiseer een structureel betere cashpositie en bepaal de optimale financieringsconstructie. Ontdek in twee dagen alle aspecten van werkkapitaal analyse, performance indicatoren en optimalisatie tijdens de masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Meld u direct aan.
__________________________________________________________________________________ 

Gerelateerde artikelen