-   Donderdag 17 April 2014
Inloggen   |   Registreren   |  Contact

CFO survey: Toename van fusie- en overname activiteiten verwacht

Geplaatst op 17-05-2013 door De redactie
2562 x gelezen

Printversie    Verstuur    Reageer      Uw beoordeling:

De corporate CFO’s van Nederland zijn iets positiever over de vooruitzichten van de eigen financiële resultaten, maar het optimisme blijft laag. Bijna de helft van de CFO’s verwacht dat de financiële vooruitzichten onveranderd blijven.


Dit blijkt uit de CFO survey van Deloitte die ieder kwartaal wordt gehouden. Ook ten aanzien van de cash flow van hun onderneming zijn de CFO’s iets positiever dan het laatste kwartaal van 2012. Twee derde van de CFO’s verwacht in het komend jaar een toename van de cash flow; een kwart gaat daarbij uit van een toename tussen de 10 tot 20%.

Organische groei blijft het komend jaar de belangrijkste strategische prioriteit voor de meeste CFO’s (75%), gevolgd door een verbeterde cash flow (58%). De introductie van nieuwe producten en diensten en het betreden van nieuwe markten is de derde prioriteit, maar verliest iets aan aandacht (38% ten opzichte van 45% het kwartaal daarvoor). “CFO’s blijven risicomijdend en willen hun balans op orde houden. Nog steeds schat de helft van de CFO’s de externe financiële en economische onzekerheden als groot in en zullen we dus geen grote verschuivingen in het optimisme en risicogedrag van de CFO zien,” aldus Jan de Rooij, partner CFO Programma bij Deloitte.
____________________________________________________________________________________
Bedrijf (ver)kopen? Volg de cursus Actief in Overnames
Wilt u binnenkort een bedrijf (ver)kopen? Dan is deze cursus over bedrijfsovernames voor u onmisbaar. Vermijd valkuilen en in slechts twee dagen ontdekt u tientallen mogelijkheden waardoor u sneller een betere deal maakt. Meld u hier direct aan.
__________________________________________________________________________________

Financieringsvormen
Ook ten aanzien van de beschikbaarheid en kosten van krediet blijft de CFO onveranderd negatief. De meeste CFO’s zullen waarschijnlijk niet overgaan tot het uitgeven van aandelen of obligaties, tenzij gedwongen. Wel wordt het uitgeven van obligaties gezien als de meest aantrekkelijke vorm van financiering. Bankkrediet is daarentegen het afgelopen kwartaal weer minder populair geworden. Het uitgeven van aandelen blijft daarnaast onaantrekkelijk, alhoewel de huidige marktomstandigheden door de hogere AEX index hiervoor als iets positiever worden gezien.

Fusie- en overnamemarkt
Ten aanzien van de huidige fusie- en overnamemarkt zijn de CFO’s ook iets positiever geworden. Dit is het derde kwartaal op rij dat de CFO’s aangeven positiever te zijn dan het kwartaal daarvoor. Circa 71% van de CFO’s verwacht het komend jaar een toename in de fusie- en overnameactiviteiten, ten opzichte van 61% het kwartaal daarvoor.

“Kijkt men naar de fusie- en overnameactiviteiten in de afgelopen periode, dan laten deze cijfers al een beperkte groei in het aantal transacties zien. Verder zijn de economische vooruitzichten enigszins gestabiliseerd en biedt een overname een van de weinige kansen op groei,” aldus Wilten Smit, managing partner bij Deloitte Financial Advisory Services.

Bron: Deloitte CFO Survey

CFO Day 2013
Ontmoet 350 CFO's op 6 juni tijdens CFO Day. Kijk hier voor meer informatie en meld u direct aan. Wij verwelkomen u graag op 6 juni in het Kurhaus in Scheveningen.


Gerelateerde Artikelen

Lexence adviseert Waterland Private Equity bij eerste overname 2014

Advocatenkantoor Lexence adviseert Waterland Private Equity bij de overname van een meerderheidsbelang in het Utrechtse softwarebedrijf Quinity. He...

Geplaatst op: 25-03-2014 :: 516 x gelezen :: meer M&A, meer Nieuws, lees verder »

KPMG: "Nederland in West-Europa meest aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven"

Nederland is van de landen in West-Europa het meest aantrekkelijke land voor buitenlandse bedrijven die zich in dit deel van Europa willen vestigen...

Geplaatst op: 26-03-2014 :: 3185 x gelezen :: meer Financiering, meer Fiscaliteit / Juridisch, meer Nieuws, lees verder »

Rembrandt F&O sell side advisor bij private equity overname Main Capital

Rabobank dochter Rembrandt Fusies en Overnames adviseert medische softwarebedrijf RVC bij de verkoop van een meerderheidsaandeel aan tech-investeer...

Geplaatst op: 01-04-2014 :: 380 x gelezen :: meer M&A, meer Nieuws, lees verder »

Automatisering kredietlimieten leidt tot slagvaardige organisatie

Een nauw afgestemde samenwerking in de 'risk chain' leidt tot louter voordelen, zo is de ervaring bij chemiebedrijf Ineos Styrenics. Credit Manager...

Geplaatst op: 10-04-2014 :: 814 x gelezen :: :: meer Credit Management, meer Finance & IT, meer Financiering, meer Artikelen, lees verder »

Na sluiting Alternext is NPEX enige beurs voor MKB-bedrijven

Het besluit van Euronext Amsterdam om de Alternext-beurs voor kleine en middelgrote bedrijven te sluiten heeft NPEX, de mkb-beurs, verrast. NPEX be...

Geplaatst op: 10-04-2014 :: 1826 x gelezen :: meer Financiering, meer Nieuws, lees verder »


Trainingen & Evenementen:


- Cursus Actief in overnames
- Cursus Business Valuation
- Cursus Corporate Recovery
- Training Financiele Analyse
- Jaarcongres Credit Management 2014
- M&A Awards 2014

Gerelateerde vacatures op Finance.nl


- Senior Financieel Analist (Business Control, treasury, M&A) - Gorinchem - € 4500 per per maand


Plaats een reactie:

Naam:
Datum: 17-04-2014

Beveiliging:Trainingen & Evenementen

Cursus Actief in overnames

Bent u ondernemer, manager, accountant, adviseur of financier? Bent u reeds actief in overnames of wilt u komend jaar een bedrijf (ver)kopen? Dan is de tweedaagse cursus Actief...

Cursus Business Valuation

Krijgt u wel genoeg geld voor de aandelen van uw bedrijf bij verkoop? En hoe weet u zeker dat u als koper niet te veel betaalt? Bent u ondernemer, financier of adviseur en wilt...

M&A Awards 2014

De M&A Awards is het jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs en financiers. Circa 700 insiders zijn aanwezig op het...

Tijdschrift Financieel Management

Tijdschrift Financieel Management is een praktisch how-to blad boordevol cases, cijfers, handreikingen en tips & tricks voor financials. Het helpt de financial op weg in zijn/haar carrière.

Tijdschrift Financieel Management is voor financiële professionals.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws via RSS

Financieel-Management heeft een aantal RSS-feeds. Met deze feeds kunt u het laatste nieuws van de website bijhouden zonder iedere keer de website te bezoeken. Wanneer een nieuwsbericht, artikel of column is toegevoegd krijgt u daarvan melding en kunt u de site bezoeken om het hele bericht te lezen. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Financieel Management.

Financieel-Management.nl RSS Reader:

•  Download »
•  Meer informatie »