Zo lukt cloudmigratie ook

Case study: financiële dienstverlener migreert succesvol naar de cloud door samenwerking met externe partner.

Door Bert Stam, Sales Director Northern Europe, Rackspace.

Vandaag de dag hebben organisaties in de financiële dienstverleningssector meer dan ooit behoefte aan een betrouwbare digitale transformatiepartner. Organisaties realiseren zich dat het gebruik van de cloud noodzakelijk is om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Om als bedrijf te innoveren, moeten financiële dienstverleners de nieuwste technologieën integreren in hun IT-plan. Dat klinkt makkelijker dan het is, want professionals met deze unieke vaardigheden, zoals expertise in artificial intelligence, blockchain, cloudbeveiliging en data science, zijn ontzettend moeilijk te vinden en – nog moeilijker – te behouden. Kortom, vaak komt hulp bij het migreren naar en gebruiken van cloudinfrastructuren behoorlijk goed van pas.

Samenwerking

Hulp kan handig zijn bij elke stap in het ‘cloud-proces’, van planning en migratie tot beveiliging en operationele ondersteuning. Via de cloud kunnen gegevens beschermd en versleuteld van en naar bekende endpoints en services stromen. Een snelle datastroom is cruciaal voor financiële instellingen om concurrerend en efficiënt te blijven. Een voorbeeld van zo'n samenwerking is die tussen cloudadviseur Rackspace en financiële dienstverlener GoCompare, een door data gestuurde FinTech vergelijkbaar met bijvoorbeeld Nederlandse vergelijksite Independer. Om de concurrentie voor te blijven en klanten een goede manier te bieden om tijd en geld te besparen, heeft GoCompare nieuwe diensten ontwikkeld die een solide infrastructuurbasis vereisen. Tegelijkertijd moesten het bedrijf in staat zijn om onverwachte pieken in het dataverkeer te beheren zonder hierbij de gebruikerservaring te beïnvloeden. Daarom stapte GoCompare over naar de cloud en is toen smet Rackspace Professional Services en Microsoft Azure-experts begonnen met de gefaseerde migratie van hun infrastructuur naar Microsoft Azure. Hierdoor kan het bedrijf nu verschillende workloads in de Azure-omgeving uitproberen, zonder dat dit botst met andere interne activiteiten.

Wat levert de gefaseerde migratie op?

Na de eerste fase van de migratie zijn de duurzaamheid, responstijden en beschikbaarheid van de site al verbeterd. Met deze verbeteringen wordt de basis gelegd voor ambitieuze toekomstplannen om het GoCompare-aanbod te verbreden. Het geheim van deze succesvolle samenwerking is simpel: advies op maat. Door het cloudadvies af te stemmen op de specifieke behoeften van een individuele klant kan het beste resultaat behaald worden – waar je je ook bevindt in jouw weg naar de digitale transformatie.

Lees hier meer over deze case.

Een serie over de cloud

Gerelateerde artikelen