Ziet u in een overzicht waar actie nodig is?

Zoek de relevantie in data, gebruik business intelligence op een complete manier.

De finance afdeling van een organisatie is van oudsher een omgeving waar veel adhoc Excel rapportages worden gemaakt. Iedereen fabriceert voor zichzelf een overzicht en rapporteert aan de CFO. Maar of de cijfers altijd correct en up-to-date zijn is niet zeker. Wij helpen organisaties om op een snelle, flexibele en betrouwbare manier inzicht in data te krijgen. Veel finance professionals kunnen op die manier hun tijd steken in zaken die ertoe doen in plaats van veel tijd in rapportages te steken.

De data-stortvloed

Een grote dataset is een waardevol bezit. Dat wordt het echter pas nadat u ziet wat die data nu precies betekent. De standaard BI-oplossing van Hillstar geeft u snel het inzicht dat u nodig heeft om processen dagelijks te verbeteren. Er is een veelheid aan databronnen binnen organisaties. Zoveel dat niet altijd helder is wát er precies is en wat daar de waarde precies van is. Men zoekt daarom naar relevantie in data. “Welke gegevens zijn voor mij op dit moment van belang”. Daar hebben we bij Hillstar ons werk van gemaakt. Door de diverse databronnen in kaart te brengen en aan elkaar te koppelen, krijg je een 360 graden beeld in de eigen organisatie. Vervolgens zijn er externe bronnen die je naast je eigen data kunt leggen. Zodanig haal je de buitenwereld ook binnen en ben je beter in staat keuzes te maken op basis van data.

Van blackbox naar doorzichtige kubus

De missie van Hillstar is om bedrijven het vermogen te geven te groeien op basis van hun eigen data. Vaak liggen antwoorden op vragen verscholen in verkoopcijfers, voorraadinformatie of bijvoorbeeld webdata. Door die getallen om te zetten in grafieken, lijnen of landkaarten met heatmaps, ziet u direct waar actie nodig is. Gegevens zitten dan niet langer vast in een silo, maar zijn voor iedere betrokkene beschikbaar.

Als je Business Intelligence op een complete manier wilt inzetten, zorg je ervoor dat iedere rol de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft om werk beter te doen. Vroeger werkten alleen grote corporate organisaties met BI. Daar waren vaak enkel managementlagen bij betrokken. Als je echter ook de productiemensen voorziet van inzicht, zien zij ook precies wat ze doen en waar verbetering nodig is. Als je op managementniveau dan een bepaalde missie uitspreekt aan het begin van het jaar, kan iedere werknemer binnen de organisatie ook volgen of zij op schema liggen.

Hillstar op Financial Systems

Op 3 oktober vindt u ons op Financial Systems 2019! We laten u zien hoe de complete BI-suite eruitziet in Power BI. Kom bij ons met vragen over rapportage, business intelligence en analytics!

Gerelateerde artikelen