Zet software op de balans

De Business Software Alliance (BSA) biedt financiële professionals een online tool waarmee ze eenvoudig software op kunnen nemen in hun eindejaarsinventarisatie. Deze Software Licentie Verklaring (SLV) is naast offline nu ook als online variant beschikbaar. Hiermee hebben controllers en het financieel management direct inzicht in het softwaregebruik binnen de organisatie.

Veel bedrijven bestempelen software niet als bedrijfskapitaal. Dat is onterecht. Vergelijk het maar met hardware, dat meestal wel als creditpost op de financiële balans staat. Soms is het onduidelijk welke software een bedrijf gebruikt, wat de prijs is en wanneer de licentie is aangeschaft. Dat maakt het meenemen van software in de inventarisatie er niet makkelijker op. De SLV maakt een einde aan de onduidelijkheid rondom zakelijke software.

Financiële of IT managers profiteren van de tool die een duidelijk overzicht van het softwaregebruik binnen hun organisatie – op alle pc’s en servers biedt. Dit is niet alleen praktisch voor de financiële balans, maar ook voor juridische doeleinden. Het helpt bedrijven bij het naleven van wetgeving omtrent auteursrechten. Daarnaast biedt het juridisch bewijsmateriaal dat een organisatie voldoet aan deze wet- en regelgeving.

Gerelateerde artikelen