Zakelijke dienstverlening minder populair onder financials

De zakelijke dienstverlening is onder financials gedaald in populariteit als het gaat om meest favoriete branche om in te werken. Dit blijkt uit het eigen onderzoek; 'Best Employer To Work For in Finance'.

Ruim een op de drie financiële professionals (36 procent) kiest in 2009 de zakelijke dienstverlening als meest favoriete branche om in te werken. In 2008 was dit nog 46 procent. Hiermee is de branche nog wel het meest favoriet onder financials, maar de daling is desondanks significant.

Na de zakelijke dienstverlening is het bankwezen de populairste sector. Binnen de banksector staat Rabobank met stip op 1. Na dalende populariteit in 2008 vanwege de overnameperikelen met Fortis maakt ABN AMRO dit jaar weer een opmars. De bank eindigt op de tiende plek van de top 100 meest favoriete werkgevers voor financials.

ING zakte in de lijst tot de achtste plek in de top 100. Vorig jaar was de bank nog het derde favoriete bedrijf waar financials graag zouden willen werken. Negatieve publiciteit en staatsteun zijn hier de meest aannemelijke oorzaken van.

Na zakelijke dienstverlening en het bankwezen, volgen de sectoren consumentenproducten, detacheerders en industrie / bouw / techniek als meest favoriete branches om in te werken.

Over het onderzoek
CxO Media, uitgever van financiële vakinformatie waaronder Tijdschrift Financieel Management, Financieel-management.nl en de vacaturesite finance.nl, voert in samenwerking met Ruigrok | NetPanel sinds 2007 het nationale onderzoek ‘Best employers to work for’ uit, een onderzoek onder financiële professionals naar hun favoriete werkgever.

De volledige resultaten van het onderzoek Best Employer To Work For in Finance 2009 worden in juni gepresenteerd in de carrièrespecial van Tijdschrift Financieel Management. Tevens zal er op internet ook veel aandacht worden besteed aan het onderzoek. U kunt als werkgever profiteren van de extra exposure voor uw bedrijf en uw financiële vacatures. Neem contact op met Alex van Groningen voor meer informatie 06 50 643 283 of alex@vangroningen.nl

Gerelateerde artikelen