Windows 10-migratie op agenda bij 47 procent van organisaties

Negen procent geeft aan Windows 10 per direct in gebruik te willen nemen.

Bijna de helft (47%) van de organisaties maakt plannen om Windows 10 op de werkvloer te introduceren. 
Dit blijkt uit onderzoek van Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, onder ruim 1000 Europese bedrijven. Organisaties hebben de ambitie om op korte termijn aan de slag te gaan met de migratie. Zo geeft 53 procent van de organisaties die willen overstappen aan dit voor het einde van 2016 in gang te gaan zetten. 25 procent wil dit zelfs in 2015 al afgerond hebben. 
Einde standaard support belangrijkste reden
Er zijn meerdere redenen voor organisaties om de switch naar een nieuw besturingssysteem te overwegen. De belangrijkste reden (door 30% aangevoerd) is het einde van standaard support voor Windows XP en Windows 7, vanwege de security-uitdagingen die dat met zich meebrengt. 
De nieuwe functionaliteiten van Windows 10 volgen als tweede (20%) en een derde reden is het creëren van één standaard in de werkomgeving (16%). De wens om productiviteit te verbeteren (13%) of kosten te verlagen (11%) zijn ook belangrijke redenen voor een snelle introductie van Windows 10. 
Compatibiliteitsissues voornaamste zorg 
Ondanks dat veel organisaties plannen hebben voor een migratie, maken zij zich ook zorgen over mogelijke hiccups. Zo’n 30 procent is bezorgd over compatibiliteitsissues met betrekking tot software en één op de vier verwacht dat er te veel tijd en geld in het proces gaat zitten. Ook vreest 18 procent in de knel te komen wat betreft compatibiliteit met bestaande hardware. Daarnaast kijken veel organisaties met argusogen naar de complexiteit van de nieuwe functies en vrezen administrators dat het nieuwe besturingssysteem de huidige managementtools van hun organisatie niet ondersteunt.
Eén op de drie organisaties kiest voor een gefaseerde aanpak en doet de uitrol van Windows 10 afdeling voor afdeling. Een kwart (24%) zegt te faseren door het besturingssysteem alleen op nieuwe of vervangende hardware te installeren. 

Gerelateerde artikelen