Voorkom verrekening tegemoetkomingen Wtl

Belastingdienst: bijzonder uitstel van betaling online aanvragen, uiterlijk op donderdag 18 juni.

Binnenkort zal de belastingdienst de tegemoetkomingen op basis van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) uitbetalen. Organisaties die voldoen aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, maar dat nog niet hebben aangevraagd, en niet willen dat de tegemoetkoming Wtl wordt verrekend met (naheffings)aanslagen die nog niet zijn betaald, kunnen uiterlijk op donderdag 18 juni 2020 online bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

De Wtl bestaat uit loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het lage-inkomensvoordeel voor jongeren (Jeugd-LIV). Werkgevers die recht hebben op een tegemoetkoming Wtl krijgen de definitieve berekening tussen 24 juni en 30 juni 2020. De uitbetaling vindt plaats in de eerste week van juli. Als nog belastingaanslagen betaald moeten worden, bijvoorbeeld een naheffingsaanslag loonheffingen of btw, dan verrekent de belastingdienst die normaal gesproken met de tegemoetkoming. Tenzij voor die aanslagen bijzonder uitstel van betaling is gevraagd en gekregen.

Organisaties die alsnog bijzonder uitstel van betaling willen aanvragen, moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • voldoen aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis;
  • Nog geen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd;
  • verwachten een tegemoetkoming Wtl te krijgen;
  • wil niet dat de tegemoetkoming verrekend wordt met openstaande (naheffings)aanslagen.

De belastingdienst waarschuwt om dit uitstel online aan te vragen: schriftelijke aanvragen die nu nog worden opgestuurd kunnen niet meer op tijd verwerken worden.

(bron: Belastingdienst)

Gerelateerde artikelen