Visma neemt Roxit Groep over

Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor het MKB en de (semi)publieke sector in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux neemt Roxit Groep over. Verkoper is Main Capital, een strategische investeerder in de Noordwest-Europese softwarebranche.

Roxit Groep is één van de toonaangevende spelers in de Nederlandse private en (semi-) overheidssoftware markt. De producten van Roxit Groep worden gebruikt bij Vergunningverlening, toezicht en handhaving, Ruimtelijke Ontwikkeling en Kabels en leidingen. Daarnaast worden meer generieke oplossingen geboden voor Web- en Enterprise Content Management. Sinds 2015 is Roxit uitgebreid met Green Valley, Crotec, Cebes, PSMS en Brein. Gezamenlijk vormen zij de Roxit Groep. De productportfolio's van de bedrijven binnen de Roxit Groep zijn complementair aan elkaar en bieden een strategische fit en vele synergetische voordelen.

Visma is in de afgelopen 12 maanden snel gegroeid in Nederland door een aantal overnames, waaronder Visma Connect (EBPI), Raet, ProActive, Idella en PinkWeb. Met de overname van Roxit Groep blijft Visma zich met een omzet van nu meer dan 285 miljoen euro en 2.000 medewerkers in deze strategisch belangrijke regio verder ontwikkelen, en wordt de leidende marktpositie in Noord-Europa opnieuw versterkt. Roxit Groep versterkt de positie van Visma als marktleider op het gebied van e-Overheid in Nederland, met oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van overheids-organisaties in hun relatie met burgers en bedrijfsleven.

“Wij zijn erg blij Roxit Groep te verwelkomen in de Visma-familie. Samen met Visma Connect (EBPI) versterkt Roxit Groep onze positie als marktleider op het gebied van e-Overheidsoplossingen in  Nederland. Net als wij is de Roxit Groep een sterke speler in de private en publieke sector en wij geloven dat hun bedrijfscultuur goed past bij Visma”, zegt Carsten Boje Møller, Divisiedirecteur van Visma Custom Solutions.

“Wij zien ernaar uit ons bedrijf verder te ontwikkelen met een sterke organisatie als Visma als eigenaar. Het is een belangrijke stap in de versnelling van onze strategie om deel uit te maken van zo'n ambitieus en snel groeiend bedrijf. Roxit Groep vult Visma's portfolio aan op het gebied van producten, diensten en kennis. Samen hebben wij een pakket dat zowel bestaande als nieuwe klanten ten goede zal komen”, aldus Rob Steneker, ceo van de Roxit Groep.

 

Gerelateerde artikelen