Visa staat betalingen in crypto’s toe

Digitale munten, zoals bitcoin, winnen terrein bij verdere acceptatie door reguliere financiële instellingen.

Creditcardmaatschappij Visa gaat het gebruik van cryptomunt USD Coin toestaan voor het afhandelen van transacties op zijn betalingsnetwerk.

Visa is een proef begonnen met betalings- en cryptoplatform Crypto.com en is van plan om de optie later dit jaar aan meer partners aan te bieden. De USD Coin (USDC) is een cryptocurrency waarvan de waarde direct is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De stap van Visa komt op een moment dat grote financiële bedrijven, waaronder BNY Mellon, BlackRock en Mastercard, een aantal digitale munten hebben omarmd. De verwachting is dat crypto’s een vast onderdeel van beleggingsportefeuilles zullen worden. Tesla-baas Elon Musk zei vorige week nog dat klanten elektrische voertuigen kunnen kopen met bitcoin, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent voor het gebruik van de cryptocurrency in de handel.

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om digitale valuta te kunnen openen, vasthouden en gebruiken”, zegt Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa. Klanten van Visa zouden volgens hem weer producten willen ontwikkelen die consumenten die toegang bieden.

Als een klant ervoor kiest om een Crypto.com Visa-kaart te gebruiken om een kopje koffie te betalen, moet de digitale valuta normaal gesproken in een cryptocurrency wallet worden omgezet in traditioneel geld. De ‘cryptocurrency wallet’ stort traditionele valuta op een bankrekening, die aan het eind van de dag naar Visa moet worden overgemaakt om eventuele transacties af te wikkelen. Deze manier van werken brengt voor bedrijven extra kosten en complexiteit met zich mee.

De nieuwste stap van Visa, die gebruik zal maken van de ethereum-blockchaintechnologie, maakt een einde aan de noodzaak om digitale munten om te zetten in traditioneel geld om de transactie te vereffenen. Visa werkte samen met cryptobedrijf Anchorage en voltooide de eerste transactie deze maand.

Gerelateerde artikelen