Uitstel nog niet terugbetalen

Belastingdienst: terugbetalen van bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis hoeft nog niet.

Ondernemingen die eerder uitstel hebben aangevraagd voor aanslagen van de Belastingdienst en de periode van uitstel – doorgaans drie maanden – voorbij is, hoeven nog niet te betalen, ondanks een brief die de Belastingdienst daarover heeft gestuurd. Daarin wordt ook ten onrechte gesuggereerd dat het bedrag in één keer terugbetaald moet worden. Bovendien kan men het bijzondere uitstel hier opnieuw verlengen. Een en ander meldt de Belastingdienst.

Het kabinet wil ondernemingen zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk, aldus de dienst. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Pas daarna zal de Belastingdienst nader informeren. Tot dat moment is terugbetaling niet nodig. Ook kan langer bijzonder uitstel aangevraagd worden, als de drie maanden zijn verstreken.

Planon en SAP tillen samen vastgoed- en facility management naar een hoger plan en besteden daarbij in het bijzonder aandacht aan duurzaamheid. Dit vereist naadloze integratie, borging van compliance, toegang tot slimme inzichten via IoT en het automatiseren van beheer. Integreer nu uw SAP ERP-oplossing met software voor vastgoedbeheer.

(bron: Belastingdienst)

Gerelateerde artikelen