Tweede editie Accountancy Awards met overtuigende winnaars

Drie kantoren zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Accountancy Awards gisteren in Nieuwegein: Easy ZZP, IBEO en Koenen & Co. Van de negen genomineerden hadden deze drie de beste 'pitches' naar de mening van de jury. Drie overtuigende winnaars, die de klant centraal stellen.Easy ZZP: geen verrassingen

 
Easy ZZP heeft de prijs gewonnen in de categorie kleine kantoren (minder dan 10 medewerkers). Het kantoor van Rodney Pikaar is opgericht in 2013, terwijl pas eind 2014 een eerste kantoor werd betrokken. “Aanvankelijk dachten we dat een eigen kantoor niet nodig zou zijn, maar het blijkt dat klanten toch graag langskomen”, aldus Pikaar. Inmiddels zijn er vier kantoren, om maar zo dicht mogelijk bij die klanten – voornamelijk ZZP’ers, een snelgroeiende groep – te zitten. Klanttevredenheid is het hoogste doel voor Easy ZZP. “Dat betekent dus ook dat we de klant niet met verrassingen confronteren. Daar past een vaste prijs per maand  bij. En als daarvan wordt afgeweken omdat er meerwerk nodig is, dan wordt dat van tevoren netjes gemeld.”
 
Andere genomineerden waren BD Accountancy (Trudy Dam) en TOP Accountancy (Maike Mennen).
 

 


IBEO: groei zonder log te worden
 
IBEO sleepte de prijs voor het beste middelgrote kantoor in de wacht (categorie 10-100 medewerkers). “Terecht”,  vond mede-oprichter Sjoerd Heijmans zelf. “De andere kandidaten vertelden voornamelijk waar ze nu mee bezig zijn. Wij hebben echt onze toekomstvisie gepresenteerd.”
 
Centraal in die visie staat het streven om te groeien zónder log en bureaucratisch te worden. Dat denkt IBEO (‘Ik ben een ondernemer’) onder andere te doen door de medewerkers te stimuleren tot betrokkenheid bij kantoor en klant. Die twee hangen uiteraard samen – zoals Richard Branson al zei: als de ondernemer zorgt voor zijn personeel, dan zorgt het personeel voor de klant. En dus heeft IBEO wekelijks een bootcamp voor het personeel in het Amsterdamse Westerpark, en is de vrijdagmiddagborrel vaste prik. Het kantoor groeit ondertussen pijlsnel, met 40 klanten per maand. Log en bureaucratisch is IBEO allerminst: nieuwe vestigingen bevinden zich vaak in bedrijfsverzamelgebouwen, te midden van ondernemers. En bonnetjes die ’s avonds worden doorgestuurd naar IBEO zijn de volgende ochtend al ingeboekt: daar zorgt het filiaal in Australië wel voor.
 
Andere genomineerden waren MONI (Harold Klein Swormink) en Thinq (Gerben de Wit).
 

Koenen en Co: ‘High performance organisatie’
 
Koenen en Co (Nico van Knippenberg) won in de categorie grote kantoren (100 medewerkers en meer). De presentatie van Van Knippenberg draaide vooral om hoe het kantoor zich tot ‘High performance organisatie’ wil opwerken. Alsof je in een achtbaan zit, zo omschreef Van Knippenberg dit proces.

Het kantoor streeft naar meer transparantie, een sterke nadruk op kwaliteitsmanagement, sales en vooral meer ondernemerschap (iemand die vakinhoudelijk sterk is maar bij wie geen ondernemersbloed door de aderen stroomt, zal niet zo snel meer vennoot worden). In de toekomst wil Koenen en Co vooral groeien door de adviestak uit te breiden, waarbij allianties met IT-bedrijven of andere branchevreemde partijen die het kantoor kunnen versterken worden toegejuicht.

Het uiteindelijke doel? “Meer bijdragen aan het succes van de klant.”

 
Andere kandidaten waren Alfa Accountants (Marco Vermin) en Countus Accountants (Bob Seeman).
 
De Accountancy Awards werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De beurs Accountancy Systems vond voor het eerst plaats, als onderdeel van de beurs Financial Systems dat haar vijfde editie beleefde. De beurzen konden donderdag rekenen op circa 1000-1200 bezoekers. Doel van de Accountancy Awards is om klantgerichte en innovatieve kantoren in de spotlights te zetten en erkenning te geven aan het werk dat ze doen. Volgens de jury bieden de beste accountantskantoren meer kwaliteit, werken met de nieuwste technologieën en leveren meerwaarde. Hiermee boeken zij verbluffende resultaten voor ondernemers en maken organisaties direct succesvol. 
Tekst: Jan Bletz
Foto’s: Ruud Pos

Gerelateerde artikelen