TriFinance lanceert gids van wereldwijde e-facturatie

Fouten met de alsmaar veranderende betaalregels kan leiden tot hoge boetes.

De regelgeving over e-facturatie is voor internationaal opererende organisaties een wereldwijd doolhof, waarin ze gemakkelijk verdwalen. TriFinance heeft de eisen van overheden uit meer dan honderd landen gebundeld en gestructureerd. Via Electronic Invoicing Global is per land precies te vinden welke regels er gelden en hoe daaraan kan worden voldaan.

Electronic Invoicing Global wordt later in het jaar internationaal geïntroduceerd. Nederlandse bedrijven kunnen via een open bèta nu al gebruikmaken van de nieuwe kennisbron.

De economische voordelen van e-facturatie zijn bekend, maar omdat wetten en regels per land zo sterk verschillen is internationaal zakendoen complex. Niet op de hoogte zijn van lokale eisen rond e-facturatie kan boetes en andere problemen tot gevolg hebben. Zelfs voor grote bedrijven is het moeilijk regels, verplichtingen en veranderingen bij te houden. 

Om te helpen bij die uitdaging bundelt en structureert Electronic Invoicing Global de veranderingen voor gebruikers. TriFinance werkt de informatie voortdurend bij en stuurt notificaties wanneer de regels wijzigen in een bepaald land. De benodigde informatie wordt direct bij de lokale autoriteit opgehaald.

Electronic Invoicing Global neemt informatie op van alle landen waar e-invoicing op de agenda staat. Ook kunnen gebruikers exports maken van de e-facturatie-formaten die voor hen van belang zijn. 

Ongeacht of er zaken wordt gedaan met overheden (B2G), bedrijven (B2B) of consumenten (B2C), alle benodigde informatie om wereldwijd te voldoen aan de regelgeving rond e-facturatie is op Electronic Invoicing Global terug te vinden.  

“Binnen de EU communiceren overheden vrij duidelijk en meestal op tijd wanneer aan welke voorwaarden moet worden voldaan”, vertelt David Busby, Expert Manager bij TriFinance. “Dat is minder het geval in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Overheden kunnen hier soms snel nieuwe wetten introduceren of bestaande regelgeving wijzigen.

“Organisaties moeten resources en technische capaciteit beschikbaar hebben om daar snel op te reageren en zodoende tijdig aan de wetgeving te voldoen. Zo niet, dan volgen er al vrij snel boetes. De verwachting is dat er de komende jaren nieuwe verplichtingen voor vrijwel alle landen komen. Bijna wekelijks volgen er wel aankondigingen, het is daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te blijven.” 

 

Gerelateerde artikelen