Best gelezen op FM.nl 2017

top 10 artikelen FM.nl
Cryptocurrencies en Excel fuck-ups werden goed gelezen in 2017. Welke artikelen staan in de top10?

1. Verschil financial en business controller: ‘Business controller is gesteld op chaos’
Iedereen die in een financiële functie werkzaam is weet dat de discussie over de financial als businesspartner niet nieuw is. Maar nu steeds meer transactioneel werk verdwijnt door technologie is hij urgenter dan ooit.

2. Top 5 cryptocurrencies nader belicht
De bekendheid en waarde van cryptocurrencies nemen toe. Onlangs is de koers van de Bitcoin – verreweg de meest bekende cryptocurrency – zelfs boven de goudprijs gestegen.

3. De 10 grootste Excel fuck-ups
Fouten in Excel kosten bedrijven wereldwijd jaarlijks miljarden euro’s. Om nog maar niet te spreken van alle kostbare tijd die verloren gaat. Excel topexpert Hans van Dorth deelt de 10 meest voorkomende simpele fouten in Excel. Waar gaat het mis in zijn ervaring en hoe kunt u deze blunders voorkomen?

4. Waarom managementrapportages niet worden gebruikt 
Wat maakt nou dat rapportages en dashboards niet of nauwelijks worden gebruikt?

5. Krapte op arbeidsmarkt voor financiële professionals in 2017
Ondanks een bewogen jaar op gebied van internationale politiek en wet- en regelgeving groeide de vraag naar finance professionals stevig in de loop van 2016. Een trend die zich in 2017 zal voortzetten, waarbij in sommige segmenten reeds een kandidaat gedreven markt bestaat en werkgevers rekening moeten houden met stijgende salarissen en hogere kosten voor de inhuur van zelfstandige specialisten.

6. Wiebes: Opdrachtgever kan gerust zaken doen met zzp’er
Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart zaken doen met zzp’ers. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief waarin hij zijn standpunt inzake het uitstel van de handhaving van de Wet DBA verduidelijkt.

7. 10 Excel wetten: het verschil of Excel voor jou of jij voor Excel werkt
Die managers werken voor Excel, terwijl Excel bedoeld is om voor hen te werken. De 10 onderstaande wetten zijn een aanzet om verandering aan te brengen in jouw denkpatroon omtrent modelleren in Excel.

8. Een financial controller is geen business controller!
Sinds het ontstaan van de rol van business controller zijn er discussies over de verschillen tussen de twee type controllers: de financial controller en de business controller.

9. Het grote Excel dossier (alle Excel tips & tricks verzameld)
Excel blijft de favoriete tool van de financial. In dit dossier ontdekt u nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten om uw gegevens te orderen, analyses te doen en rapportages te maken.

10. Nieuwe mogelijkheden in Excel (inclusief 6 Power Pivot tips)
Voeg een nieuwe berekening in je Excel-model in en vervolgens verschijnt de zandloper. Of Excel crasht, net terwijl je erover denkt om jouw model op te slaan. Excel is dan wel mijn belangrijkste business gereedschap, het drijft mij soms tot wanhoop…

Gerelateerde artikelen