Minder tijd erin steken en toch een accuratere administratie? Dat kan!

Stel: je hebt een eigen bedrijf. Hoeveel tijd die je daarin steekt zou je willen spenderen aan administratie?

Vast niet het leeuwendeel. Natuurlijk, mailen, factureren en nadenken over je omzet horen erbij, maar hoeven niet veel tijd te kosten. Als je het slim aanpakt ten minste.

Wie een bedrijf runt, heeft de spreekwoordelijke schoenendoos waarschijnlijk vol liggen met nota’s, bankafschriften en Excelsheets. En of je je administratie nou digitaal of op papier bijhoudt, de kans is groot dat je even moet spitten voor je de map hebt gevonden dat je zoekt.

Het resultaat: onzekerheid over je cijfers en geen duidelijk beeld van de omzet van je bedrijf. Geen prettig gevoel. Maar wist je dat er tegenwoordig heel handige tools bestaan om het rekenwerk voor je te doen? Digitaal, zodat je altijd en overal inzicht hebt in je eigen administratie.

Het Belgische Teamleader is zo’n tool die je wat meer financiële gemoedsrust kan geven. Uren spitten naar die ene offerte – had je ‘m nou wel of niet al verstuurd? – is dan verleden tijd. Sterker nog: die hoef je helemaal niet meer te mailen.

Met Teamleader kun je namelijk offertes versturen via hun Cloudsign-platform, waar potentiële klanten jouw offerte online kunnen inzien en tekenen. 100% wettelijk bindend, in lijn met privacyregels en in je eigen huisstijl. Je klant kan dan:
* Een offerte accepteren en ondertekenen
* Een offerte downloaden
* Feedback geven op een offerte
Het grootste voordeel van offertes ten opzichte van e-mail? Ze worden 2x zo snel getekend via Cloudsign. En 28% vaker, trouwens, ook omdat je klant het zowel mobiel als via de laptop kan doen. Is de deal eenmaal getekend, dan wordt dit automatisch bijgewerkt in Teamleader. Zo kun jij weer sneller aan het werk.

Financiële forecast
Offertes op orde? Dan kun je in één oogopslag zien hoeveel er binnen gaat komen. Maar weten wat je deze maand in totaal verdient is ook wel prettig, toch? En de maanden daarna?

Dat kan met een Financiële Forecast. Hiermee krijg je een accurate voorspelling van het binnenkomende geld. Dat stelt je in staat om gefundeerde toekomstbeslissingen te maken over je zaak, meer tijd te spenderen aan je dagelijkse werk in plaats van je administratie, en eenvoudig je doelstellingen of KPI’s bij te houden. Oh, en ook niet onbelangrijk: of je misschien wat extra geld overhoudt om te investeren in je bedrijf, of in een weekendje weg deze zomer.

Handig: Teamleader weet dat mensen verschillende methodes gebruiken om hun verwachte omzet te voorspellen en definiëren. Voor de een gaat het uitsluitend om bedragen exclusief btw, terwijl de ander kijkt naar de effectieve bedragen op de bankrekening.
Wil je ook dat jouw bedrijfsadministratie voortaan op rolletjes loopt? Probeer Teamleader dan nu eerst gratis uit.

Auteur: Fleur Willemsen

Dit artikel wordt u aangeboden door:

Gerelateerde artikelen