Te weinig tijd voor digitale transformatie

Sterke afname obstakels voor digitale transformatie.

Ruim een derde van de finance professionals geeft aan dat in hun organisatie geen digitale transformatie plaatsvindt. Dat blijkt uit een trendanalyse van de jaarlijkse FinTech barometer van Visma | Onguard. Belangrijkste oorzaak: te weinig tijd of prioriteit.

Sinds 2021 zijn de redenen waarom organisaties hun digitale transformatie niet succesvol doormaken geminimaliseerd. Waar eerder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan steun van het management en gebrek aan beschikbare technologie uitdagingen waren voor organisaties om een succesvolle digitale transformatie door te maken, zijn deze obstakels sinds de coronacrisis niet meer aan de orde.

In 2019 noemde een kwart (23%) van de finance professionals het gebrek aan beschikbare technologie als struikelblok voor een succesvolle digitale transformatie. Vandaag de dag is dat percentage nog maar 16 procent. Ook de onvoldoende financiële middelen vormen minder vaak een beperking. In 2019 was dat nog voor 26 procent de grootste uitdaging, in 2021 speelt het bij slechts 17 procent een rol.

De grootste afname is te zien in het gebrek aan steun van het management. In 2020, vlak voor de coronacrisis, was voor een kwart (24%) van de finance professionals het gebrek aan steun van het management de grootste uitdaging in hun succesvolle digitale transformatie. Dat percentage is een jaar later (2021) nog maar zeven procent.

Ondanks bovenstaande cijfers geeft in 2021 ruim een derde (35%) van de finance professionals aan dat in hun organisatie geen digitale transformatie plaatsvindt. Dit wordt in de meeste gevallen waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan tijd of prioriteit. Want in 2021 noemt nog steeds 26 procent van de finance professionals dat als grootste drempel voor de digitale transformatie, in 2019 was dat zo goed als even hoog (24%).

De FinTech barometer van Visma | Onguard wordt ieder jaar onder ruim 300 finance professionals uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen