Samsung streeft Apple voorbij in zakelijke smartphonemarkt

Samsung is Apple voorbij gestreefd als het gaat om zakelijke mobiele telefonie. Uit de analyse wordt ook duidelijk dat Microsoft de slag heeft verloren.

Dit meldt Computer Profile. 

Apple en Samsung maken al enkele jaren samen de dienst uit op de markt van zakelijke telefonie. Maar het is dit jaar voor het eerst dat het marktaandeel van Samsung (48,7) het marktaandeel van Apple (44,5%) overstijgt. Microsoft/Nokia* lijkt daarentegen definitief afgehaakt. In 2016 haalde Microsoft met 20,5 nog zijn hoogste marktaandeel in de zakelijke smartphone markt, inmiddels is dat teruggelopen via 15,5 procent afgelopen jaar naar 3,9 procent nu. Van de andere spelers in de markt is Huawei het enige smartphonemerk dat zijn aandeel nog iets zag stijgen naar 1,5 procent. De overige merken zien hun aandeel onder de een procent zakken (HTC 0,6%, Motorola 0,5%, BlackBerry 0,1%) en lijken daarmee van het toneel te verdwijnen.

Mobiele operating systemen
Wat betreft de besturingssystemen van zakelijke smartphones laat de markt een beeld zien dat gelijke tred houdt met de positie van de verschillende smartphonefabrikanten. Google Android (50%) en Apple iOS (46%) verdelen de markt, terwijl de penetratiegraad van Windows-besturingssystemen in navolging van eerder al BlackBerry en Symbian nagenoeg tot nul is gereduceerd.

Mobile Device Management
Steeds meer bedrijven gebruiken speciale softwareoplossingen voor het beheer van hun mobiele apparaten die binnen de organisatie in omloop zijn. Over alle sectoren heen steeg de toepassing van mobile device management-oplossingen (MDM) van 16 procent in 2016 naar 27 procent nu. Binnen de gezondheidszorg en het onderwijs is zelfs sprake van meer dan een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. Bij overheidsorganisaties is de penetratiegraad van MDM-software met 53 procent verreweg het hoogst. Opvallend is dat construction en transport een daling laten zien in het gebruik van MDM-software.

Gerelateerde artikelen