Samenwerking KPMG met InvoiceSharing

KPMG gaat nauw samenwerken met InvoiceSharing, een Nederlandse startup die software heeft ontwikkeld waarmee ondernemingen facturen elektronisch kunnen verwerken in hun boekhouding.

De technologie van InvoiceSharing koppelt alle bestaande boekhoudpakketten en facturatieplatformen, waardoor facturen in welke vorm dan ook digitaal kunnen worden verwerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ‘boekhoudrobot’ die ervoor zorgt dat rekeningen die betaald moeten worden automatisch op de juiste code in de boekhouding verwerkt worden. De software stelt vooral grote ondernemingen in staat aanzienlijke kosten te besparen op het administratief verwerken van alle inkoop- en verkoopfacturen.

“De samenwerking met InvoiceSharing past niet alleen in de strategie van KPMG om nauw samen te werken met startups en scale-ups, maar ook in onze visie om onze klanten al in een vroegtijdig stadium te confronteren met innovatieve concepten”, zegt Jark Otten, partner bij KPMG Financieel Management. Otten: “Deze vorm van robo-accounting, waarbij geautomatiseerde systemen in toenemende mate in staat zijn om werkzaamheden van bedrijven over te nemen, is hiervan een goed voorbeeld. Vooral binnen grote ondernemingen vinden activiteiten plaats die relatief arbeidsintensief zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de verwerking van alle facturen waarmee dit soort bedrijven geconfronteerd worden. Dit gebeurt nu in het algemeen handmatig. Facturen moeten juridisch worden beoordeeld, worden geanalyseerd naar het soort kosten en vervolgens op de juiste plaats in de boekhouding worden verwerkt.”

Door de samenwerking met InvoiceSharing is KPMG in staat klanten te helpen met optimaliseren van het factuurverwerkingsproces en te ondersteunen met de implementatie van Invoicesharing. Otten: “Dat betekent dat KPMG bij klanten de zogenaamde business rules voor het gebruik van de ‘accounting robot’ gaat inrichten, waardoor het voor hen mogelijk wordt de verwerking van facturen zo goed als automatisch te verrichten. Hiermee gaan niet alleen de kwaliteit en de snelheid van de verwerking omhoog, de bedrijven zullen ook merken dat de kosten van het hele proces flink zullen dalen. Ik verwacht dan ook dat de inzet van de technologie van InvoiceSharing een aanzienlijke productiviteits- en kwaliteitsverhoging teweeg zal brengen bij grote ondernemingen.”

Voor InvoiceSharing betekent de samenwerking dat het relatief jonge bedrijf toegang krijgt tot de grootzakelijke markt. “Tot nu toe beperkte de samenwerking van InvoiceSharing zich vooral tot de grote softwarehuizen die de door ons ontwikkelde technologie gebruiken om hun klanten een beter product te kunnen bieden”, zegt Jeroen Volk, CEO van InvoiceSharing. “Met KPMG gaan wij het eerste strategische samenwerkingsverband aan met een grote zakelijke dienstverlener die onze ‘gereedschapskist’ gebruikt om grote klanten te helpen om processen efficiënter in te richten, kasstromen en werkkapitaal te verbeteren en uiteindelijk de kosten te kunnen reduceren. De behoefte aan snellere, meer betrouwbare, kwalitatief betere en meer omvangrijke financiële informatie groeit, vooral bij grote ondernemingen. Tegelijkertijd is bij de bedrijven sprake van een constante druk om de operationele kosten van de financiële functie te verlagen. De door ons ontwikkelde technologie voorziet in deze behoefte.”

___________________________________________________________________________________________________
Bent u op zoek naar perfecte financiële software? Werk slimmer en word succesvoller met IT. Kom donderdag 22 mei 2014 naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals. 
• Ontmoet 30 topaanbieders en honderden professionele bezoekers op 1 dag
• Compleet overzicht van de Nederlandse markt voor financiële software
• Doorlopend programma van expertsessies en productpresentaties
Entree is kosteloos voor de doelgroep. Meld u direct aan via http://Financial-Systems.nl
___________________________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen