Ruim een kwart mkb-ondernemers gaat niet ontspannen op vakantie

Ruim een kwart (26%) van de Nederlandse mkb-ondernemers gaat niet met een gerust gevoel op vakantie omdat zij dan geen inzicht hebben in hoe het gaat met hun bedrijf. 62% geeft aan tijdens de vakantie te volgen hoe het er 'thuis' aan toe gaat om zo wél relaxed de vakantiedagen door te komen.

Dat blijkt uit onderzoek van Exact naar de rol van ‘de cloud’ binnen het mkb.

Mkb’ers in zakelijke dienstverlening meest relaxed op reis
Mkb’ers in de zakelijke dienstverlening en accountancy houden tijdens hun vakantie de meeste controle op de zaak met 68%. Van hen geeft ‘slechts’ één op de vijf aan niet ontspannen op vakantie te gaan. Kennelijk geeft het kunnen monitoren van bedrijfsgegevens tijdens de vakantie een bepaald gevoel van rust.

In de productie- en handelssector ligt dat met respectievelijk 29% en 24% iets hoger. Slechts 60% van de mkb-ondernemers in de handelssector gaat met een gerust gevoel op vakantie. Voor mkb’ers in de productiesector is dat met 54% het laagst.

Mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening meest mobiel
Uit het onderzoek blijkt verder dat mkb’ers in de zakelijke dienstverlening in ruim 50% van de gevallen werken met een smartphone die vrijwel altijd meegaat op vakantie. Nog eens 47% werkt met een laptop. Ook een tablet is met 19% goed vertegenwoordigd in deze sector.

Op het gebied van mobiliteit wordt deze sector op de voet gevolgd door mkb’ers in de accountancy en administratie. Van hen geeft 37% aan te werken met een smartphone,  41% met een laptop en 14% gebruikt ook een tablet voor werkdoeleinden. Deze twee sectoren zijn eveneens het meest bekend met ‘werken in de cloud’.

“Dit verklaart waarschijnlijk waarom mkb-ondernemers in deze twee sectoren het meest relaxed op vakantie gaan. Via je smartphone is het makkelijk om ook tijdens vakantie je e-mail te monitoren,” geeft Marcel van der Sandt, Product Marketing Director bij Exact aan. “En heb je als bedrijf je administratie in de cloud staan, dan kan je heel eenvoudig even online de financiële status checken.”

Mobiele apparaten zijn het minst geïntegreerd in de handels- en productiesector. Nog geen kwart werkt met een laptop en een tablet wordt slechts in gemiddeld 8% van de gevallen gebruikt. Mkb’ers in de handel werken regelmatiger met een smartphone dan mkb’ers in de productiesector met respectievelijk 29% en 18%.

Altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens geeft rust
Uit de resultaten van de ‘Exact MKB Cloud Barometer 2013’ blijkt dat altijd en overal toegang hebben tot belangrijke bedrijfsgegevens en het eenvoudiger delen van informatie met collega’s, derden en klanten als belangrijkste voordelen worden ervaren van het werken in de cloud. En het online mee kúnnen kijken tijdens vakantie zorgt blijkbaar voor meer ontspannen mkb-ondernemers.

bron:
Exact

Gerelateerde artikelen