Roy Verhoeven (Vanderlande Industries): Winnaar Controller of the Year Award 2016

Uit vier fantastische controlling professionals, werd Roy Verhoeven, Concern Controller bij Vanderlande Industries, tijdens het Jaarcongres Controlling 2016 - dat dit jaar in het teken stond van het thema 'leren' - verkozen tot Controller of the Year.
–> Bekijk de foto’s van Jaarcongres Controlling 2016
–> Lees hier het verslag
–> Lees over de 4 genomineerden voor Controller of the Year Award 
–> Bezoek onze komende events   
De winnaar van dit jaar, Roy Verhoeven, viel bij de jury op vanwege zijn sterke trackrecord en passie voor het controllersvak. Uit zijn presentatie tegenover de jury bleek dat hij niet alleen over de situatie van vandaag nadenkt, maar ook de ontwikkelingen voor morgen en volgend jaar scherp in de gaten houdt. Hoewel de winnaar ‘gewoon’ in loondienst is van zijn werkgever, werkt hij met een gedrevenheid van een ondernemer die zijn eigen zaak bestiert.
De winnaar is niet alleen in staat om binnen zijn organisatie eigenaarschap van projecten te claimen, maar initieert zelf ook projecten. Deze projecten weet hij in complexe internationale omgevingen met veel verschillende belanghebbenden tot een goed eind te brengen. De winnaar heeft gedurende deze projecten oog voor de belangen van de diverse stakeholders en weet – wanneer nodig – belangrijke stakeholders met zijn charisma en inhoudelijke kennis te overtuigen.
Wanneer een project niet goed loopt heeft de winnaar het lef hier bijtijds de stekker uit te trekken. Hieruit blijkt dat hij niet automatisch kiest voor de weg van de minste weerstand en impopulaire beslissingen durft te nemen. De winnaar is niet louter uitvoerend bezig, maar handelt richtinggevend. Hij heeft oog voor innovatie. Tegenover de jury hield de Controller of the Year een boeiend betoog over zelfregulerende teams, niet gebaseerd op hiërarchie maar op samenwerking en verbinding. Hij heeft goed gevoel voor talentmanagement en weet wanneer hij mensen kan doorschuiven in de business. De jury werd meegenomen op een reis langs zijn werkzaamheden en projecten. De kritische vragen van de jury wist hij overtuigend te pareren, waarmee de winnaar aantoont het vakgebied volledig in de vingers te hebben. De combinatie van vakinhoudelijke kennis, lef, gerichtheid op innovatie, stakeholdermanagement en leiderschap heeft de jury ertoe doen besluiten om de Controller of the Year Award 2016 uit te reiken aan Roy Verhoeven van Vanderlande Industries.
De award werden uitgereikt door de winnaar van vorig jaar: Joost Stienen van ASML. 
———————————————————
Vergroot uw kennis in Controlling. 3 tips:
1.  Bezoek het Jaarcongres Controlling op 20 april 2017
Ontmoet de top in Controlling op donderdag 20 april 2016 tijdens het Jaarcongres Controlling. Laat u inspireren door best practices en casepresentaties. En… wie wint de Controller of the Year Awards 2017? Nieuwsgierig naar het programma? Direct aanmelden? Ga nu naar JaarcongresControlling.nl of neem contact op met Michael van Asperen via 020 6390008.
Wilt u als partner betrokken zijn bij het Jaarcongres Controlling? Mail dan Tim Bosman
2. Word lid van het Controllers Netwerk | Voor Persoonlijke & Professionele groei
Is netwerken en kennis delen ook voor u steeds belangrijker? Zoekt u een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving waar u kunt delen met gelijkgestemde topcontrollers? 
Meld u aan voor het Controllers Netwerk en profiteer. Als lid bent u welkom tijdens 4 jaarlijkse met 8-10 gelijkgestemden en de congressen Controlling, Big Data Day, Finance Transformation, FM Dag, Corporate Finance Summit en Corporate Growth Summit, heeft u toegang tot unieke content op Controlling.nl, leest u 4 keer per jaar FM & CFO Magazine en krijgt u een speciale vermelding in de Who’s Who in Controlling. Bovendien bent u verzekerd van 18 PE Uren. Lees over alle voordelen en lidmaatschappen van het Controllers Netwerk in de brochure. Meld u vandaag nog aan via Controlling.nl
3. Volg een van de succesvolle controllersopleidingen bij Alex van Groningen
Wilt u als controller doorgroeien? Volg de training Controller als Businesspartner.
Bent u de volgende business controller? Volg de opleiding Certified Business Controller.
Het vak van de controller in vijf dagen. Volg de opleiding Controller in een Week.
Ontdek in alle facetten van integraal risicomanagement. Volg de opleiding Risicomanagement.  

Gerelateerde artikelen