Rabobank stelt ABN aansprakelijk in fraudezaak

Rabobank gaat mogelijk een claim neerleggen bij ABN Amro in de vastgoedfraudeaffaire rond Bouwfonds en Philips Pensioenfonds. Rabobank kocht Bouwfonds een aantal jaar geleden van ABN Amro en werd al snel geconfronteerd met frauduleuze praktijken door directeuren van de nieuwe dochter. Die praktijken hebben het bedrijf minimaal 100 miljoen euro gekost.

Dat geld moet onder meer worden teruggehaald bij de hoofdverdachten Jan van V. en Nico V. De hoogte van een eventuele claim op ABN Amro kan pas worden bepaald als alle feiten boven water zijn. Een Rabo-woordvoerder meldt in het Financieele Dagblad dat men de claim nog niet onderbouwd heeft, maar dat er regelmatig gesprekken worden met ABN Amro.

De vastgoedfraude kwam eind 2007 aan het licht toen de FIOD-ECD met groot geschut op vele tientallen locaties tegelijk binnenviel. ABN Amro werd formeel al in 2008 aansprakelijk gesteld. Volgens de woordvoerder zijn er nu genoeg redenen om aan te nemen dat men gebruik moet maken van die aansprakelijkheidsstelling. (ANP)

 

Gerelateerde artikelen