Qlik neemt Attunity over

Data wordt nog waardevoller door de combinatie van de oplossingen voor data-integratie en datamanagement van Attunity en het analytics-platform van Qlik.

Qlik®, marktleider op het gebied van data-analytics en Attunity Ltd., leverancier van oplossingen voor data-integratie en big data management, maken vandaag de overname bekend van Attunity door Qlik. 

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst koopt Qlik alle uitstaande gewone aandelen van Attunity voor een totaalbedrag van 560 miljoen dollar. De aandeelhouders van Attunity ontvangen 23,50 dollar per aandeel, een premie van 18 procent op de laatste slotkoers van 19,93 per aandeel van 20 februari 2019. De overeenkomst is unaniem goedgekeurd door het raad van bestuur van zowel Qlik als Attunity.

De overname van Attunity volgt kort na de Qlik's overname van Podium Data en de lancering van Qlik Data Catalyst. Attunity biedt datastreaming via meerdere platformen, wat meer mogelijkheden biedt voor de overstap naar de cloud en het gebruik van realtime analytics. Met de overname versterkt Qlik zijn positie met uitgebreide vaardigheden op het gebied van enterprise data management en een ervaren team van professionals. 

De overname past volledig binnen de visie van Qlik voor de derde generatie Business Intelligence: goed datamanagement is de basis van een goede analytics-strategie waarmee bedrijven hun waardevolle data nog beter kunnen benutten. 

Over Qlik
Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waar iedereen data in kan zetten om welke uitdaging dan ook op te lossen. Alleen het end-to-end data management en analyseplatform van Qlik brengt alle data uit welke bron binnen een organisatie dan ook samen. Zo kunnen mensen, ongeacht hun vaardigheidsniveau, hun nieuwsgierigheid gebruiken om nieuwe inzichten te verkrijgen. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico’s en beloningen te balanceren. Qlik heeft zijn hoofdkantoor in Radnor, Pennsylvania, en doet zaken in meer dan 100 landen met meer dan 48,000 klanten over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen