Otravo, bedrijf achter Vliegtickets.nl, failliet verklaard

Verzet tegen ontmantelen regeling kennismigranten
Het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl en World Ticket Center (WTC.nl) is failliet verklaard.

Enkele dagen geleden vroeg Otravo, het bedrijf achter WTC en Vliegtickets.nl, uitstel van betaling aan. Vliegtickets.nl meldde toen op zijn eigen site dat alle activiteiten stil kwamen te liggen.

Otravo organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur. Het bedrijf verklaarde vrijdag dat klanten die al een ticket hebben ontvangen zich geen zorgen hoeven te maken en geen actie hoeven te ondernemen. Reizigers die nog geen ticket hadden gekregen, kregen het advies om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Het is niet duidelijk of dit advies nog steeds geldt na het faillissement of hoeveel klanten nog wachten op een al besteld ticket, zegt curator Duco van Dongen. Over de oorzaak van het bankroet kan hij ook nog niets zeggen. “Mijn aandacht gaat nu eerst uit naar de reizigers en waar zij aan toe zijn.”

Otravo staat voor Online Travel Organisation en is marktleider in de (online) verkoop van vlieg- en pakketreizen in de Benelux, Scandinavië en Zuid Europa. Het bedrijf ontstond in 2014 door een fusie van Vliegtickets en WTC. Andere bekende reismerken die onder Otravo vallen zijn dé VakantieDiscounter en Schipholtickets.nl.

In februari 2016 nam Waterland Private Equity een meerderheidsbelang in het bedrijf, met als doel een toonaangevend Europees online reisbureau te worden door de combinatie van interne groei en acquisities.

Otravo verkoopt, naar eigen zeggen, meer dan drie miljoen reizen/vakanties per jaar en genereert bijna twee miljard euro bruto omzet.

(ANP / Redactie FM)

Lees ook: Data-analyse bij WTC/Vliegtickets.nl: “We weten alles van onze klanten”

Gerelateerde artikelen