Open source toegangsbeheer

HashiCorp lanceert nieuwe services voor identiteit gebaseerde zero-trust security in de cloud.

HashiCorp heeft de private bètaversie beschikbaar gesteld van diens Vault en Consul. Vault is een managed service-variant van HashiCorp’s secrets management oplossing, Consul is voor service networking en service meshes via diens Cloud Platform. Verder introduceert het bedrijf een nieuw open source-project voor veilig identiteitsgebaseerd toegangsbeheer: Boundary. Gebruikers kunnen hiermee vanaf elke locatie toegang krijgen tot systemen na verificatie van hun gebruikersidentiteit.

Vault biedt beveiliging, opslag en nauwgezet beheer van tokens, wachtwoorden, certificaten en encryptiesleutels om geheime en andere gevoelige informatie te beschermen. Deze oplossing was tot dusver alleen beschikbaar als self-managed open source of commerciële software.

Nu organisaties overstappen op nieuwe datacenters en diverse publieke clouds worden bedrijfskritische systemen en data blootgesteld aan cyberaanvallen en kwetsbaarheden. Boundary verkleint de kans op een datalek en maakt het toegangsbeheer eenvoudiger. Het identiteitsgebaseerde veilige toegangsbeheer van deze oplossing zorgt ervoor dat gebruikers alleen toegang kunnen krijgen tot de applicaties en systemen die ze voor hun werk nodig hebben in plaats van tot het bedrijfsnetwerk.

Boundary biedt organisaties on demand toegang, dynamische omgevingen, en gebruikseenvoud. Boundary is een gratis open source-oplossing die operators en IT-professionals een nieuwe manier biedt om voor simpele en veilige toegang op afstand te zorgen.

(bron: Hashi Corp; foto: Andrea Ppiacquadio, Pexels)

Gerelateerde artikelen