Ondernemers gebruiken vaker smartphone om facturen te maken

Ondernemers gebruiken steeds meer de smartphone om facturen te maken. Online boekhoudprogramma Rompslomp ziet dat ruim 20% van de ondernemers tegenwoordig een smartphone gebruikt om een factuur te maken, een toename van 64% ten opzichte van 2015.

“De tijd van een papieren boekhouding ligt al ver achter ons, maar inmiddels wint boekhouden via een smartphone of tablet het ook van online. Ondernemers gebruiken de app om even snel een offerte of factuur te maken onderweg, een eetbonnetje te scannen of de kilometerregistratie bij te werken. Meer dan de helft van alle logins van de ondernemers loopt inmiddels via de smartphone,” aldus Rompslomp.

Het bedrijf ziet met name een toename in beroepsgroepen die veel onderweg zijn: “Voor bijvoorbeeld personal trainers, freelancers in de bouw of ondernemers die huis aan huis diensten leveren bespaart het tijd en is het makkelijk om onderweg even je boekhouding te doen. Daarbij zijn de apps voor mobiel boekhouden tegenwoordig intuïtief en makkelijk te gebruiken,” aldus Niels Koning van Rompslomp.

Gerelateerde artikelen