Nieuwe tech startup PLTFRM biedt alternatief voor IT-outsourcing

PLTFRM: een nieuwe Nederlandse tech startup, opgericht om samenwerkingen tussen klanten en IT-dienstverleners te verbeteren.

Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar en regisseert de samenwerkende ecosystemen. Bedrijven kunnen op deze manier bij PLTFRM eenvoudig IT diensten afnemen bij diverse experts. Door het aanbieden van een grotere keuzevrijheid bij het inkopen van IT-diensten democratiseert PLTFRM (https://www.pltfrm.nl/) de markt voor IT dienstverlening.

Meer dan 50 partners, waaronder BPSolutions, OGD, KBenP, Fairbanks en Nekst-IT, sloten zich reeds aan bij PLTFRM. Momenteel worden er daarmee ruim 150 diensten aangeboden en zijn de eerste opdrachten aan PLTFRM gegund, waardoor het bedrijf klaar is om verder naar buiten te treden.

“Door het brede aanbod aan IT-dienstverleners en IT-diensten is PLTFRM in staat een gespecialiseerd alternatief te bieden voor traditionele outsourcing bij één leverancier. Er zijn in Nederland zoveel innovatieve dienstverleners die minder kansen krijgen doordat ze zich specialiseren. Dat is zonde”, zegt Rolf van Anholt, medeoprichter van PLTFRM. “Onze partners worden zorgvuldig geselecteerd en excelleren in een vakgebied of expertise. Door deze partners samen te laten werken creëer je krachtige ecosystemen die hoge kwaliteit dienstverlening bieden voor iedere mogelijke IT uitdaging. Met de hulp van PLTFRM wordt het voor deze voornamelijk Nederlandse boutique dienstverleners mogelijk zowel overheden, grote bedrijven als MKB-bedrijven in samenwerking te ondersteunen.”

Voor het einde van dit jaar wil PLTFRM het belang van samenwerken binnen IT breed onder de aandacht hebben gebracht en wil zij een aansprekend portfolio aan klanten bedienen. Om die doelstelling te behalen participeert PLTFRM in aanbestedingen, ontwikkelt het standaard samenwerkingen voor o.a. cybersecurity, werkplekken, applicatie ontwikkeling, cloud, circulaire IT en deelt PLTFRM kennis over digitale transformatie en leveranciers management.

 

 

 

Gerelateerde artikelen