Nieuwe belastingaftrek populair bij innovatieve bedrijven

In 2 maanden hebben 2000 innovatieve bedrijven geprofiteerd van de nieuwe belastingaftrek voor onderzoek en ontwikkeling. Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vandaag bekend bij de uitreiking van de beschikking aan het Rotterdamse bedrijf O-foil.

Er zijn al 9000 aanvragen voor de zogeheten Research & Development Aftrek (RDA) die sinds 1 mei 2012 van kracht is. De RDA maakt het voor ondernemers aantrekkelijk te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dit jaar is er 250 miljoen euro beschikbaar, oplopend naar 500 miljoen euro in 2014 en volgende jaren.
Investeren in innovatie

‘Uit de grote belangstelling blijkt dat de belastingaftrek in deze economische zware tijden een uitkomst is voor bedrijven,’ aldus de minister Verhagen. ‘Op deze manier kunnen ondernemers ondanks de crisis investeren in innovatie.’

De 2000ste RDA-beschikking werd uitgereikt aan O-foil, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van duurzame technologie voor de voortstuwing van binnenvaartschepen. Het bedrijf is gevestigd in de RDM Campus in Rotterdam-Zuid.

Bron: Ministerie EL&I

Gerelateerde artikelen