Nieuw logo laat koers Dogecoin omhoog schieten

Cryptomunt opeens 30 procent meer waard.

Dogecoin is maandag omhoog geschoten nadat het Twitter-logo was veranderd in de shiba inu-hond die symbool staat voor dogecoin. De munt, waar Twitter-eigenaar Elon Musk al langer van gecharmeerd is, werd tot 30 procent meer waard.

De aanleiding van de wijziging is niet direct duidelijk. Zondag had Musk wel al een spotprentje getweet waarop de dog-hond bij een verkeerscontrole een identiteitsbewijs met het Twitter-logo als foto laat zien. “Het is een oude foto”, verontschuldigt de hond zich. Maandag stuurde hij een foto van een eerdere discussie met een andere Twitter-gebruiker rond waarop de optie om het logo aan te passen werd besproken.

Musk wordt vanwege het supporteren van dogecoin ook aangeklaagd. Volgens investeerders had Musk door steeds over dogecoin te tweeten de prijs met 36.000 procent opgedreven en de koers toen laten crashen. Daarmee zou de topman van Tesla en SpaceX zelf miljarden hebben verdiend, maar het zou andere investeerders veel geld hebben gekost. Die willen 258 miljard dollar als schadevergoeding, drie keer de geschatte daling van de marktwaarde van alle dogecoins in omloop.

Gerelateerde artikelen