Nederlandse SBR gekozen als Best Practice

Het Nederlandse Standard Business Reporting (SBR) is gekozen als één van de Best Practices voor de European Public Sector Award (EPSA). EPSA is het platform voor innovatieve en efficiënte diensten binnen de publieke sector in Europa. Het zet Europese overheden aan om administratieve processen te moderniseren.

Dit jaar was het thema ‘De publieke sector als partner voor een betere samenleving.’ De winnaars worden beloond vanwege de geïntegreerde aanpak om de publieke dienstverlening te verbeteren in samenwerking met marktpartijen. Naast SBR zijn ook de Nederlandse initiatieven ‘Ruimte voor de rivier’ van Rijkswaterstaat en de Haagse Security Delta Campus van de gemeente Den Haag verkozen tot Best Practice.

SBR

Bedrijven die zakendoen met de Belastingdienst gebruiken SBR voor het aanleveren van financiële gegevens. SBR is een geld- en tijdbesparende methode voor het elektronisch samenstellen en aanleveren van financiële gegevens. Bedrijven en burgers die belastingaangifte doen met eigen aangifte- of administratiesoftware, gebruiken SBR. Zij kunnen de gegevens uit hun bedrijfsadministratie eenmalig op een standaard manier vastleggen en gebruiken voor rapportages voor de Belastingdienst en andere overheidsorganisaties. Met SBR zorgt de Belastingdienst voor een gebruiksvriendelijke manier van digitaal aangifte doen.

Update IT & SBR in 1 dag
Wilt u meer weten over de actuele ontwikkelingen rond Standard Business Reporting (SBR), digitalisering & standaardisering? Bent u op zoek naar de beste manier om uw digitale straat te optimaliseren? Dan is de cursus IT & SBR voor u onmisbaar. Na één dag bent u volledig up to date. Meld u aan.

 

 

Gerelateerde artikelen