Nederlands high performance onderzoek neemt wereldwijde vlucht

Wetenschappelijk onderzoek naar het succes van High Performance Organisaties (HPO's), dat vanuit Nederland door dr. André de Waal wereldwijd is uitgevoerd, staat in veel landen in de belangstelling.

Het onderzoek laat zien dat organisaties die werken aan De Waal’s vijf HPO-succesfactoren ook echt beter gaan presteren. Sinds de publicatie van het onderzoek in 2008 zijn wereldwijd ruim 2000 organisaties aan de slag gegaan met deze factoren. De Waal’s nieuwste boek, ‘Hoe bouw je een High Performance Organisatie’, ligt vanaf 19 februari in de boekwinkels. In het boek zijn ervaringen van organisaties zoals Microsoft, Unilever, Tata Steel, Air France – KLM en Ziggo en cases uit alle werelddelen beschreven.

Eind 2012 schreef De Waal voor FM.nl de checklist ‘5 bewezen succesfactoren voor betere organisatieresultaten’.

Na publicatie van De Waal’s boek ‘What Makes A High Performance Organization’ eind 2012 is hij uitgenodigd te spreken in Engeland, India, Thailand en Zambia. Bovendien staan komende maanden bezoeken gepland aan de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Ierland, nogmaals Zambia, Kenia en de Filippijnen. De Waal is trots dat Nederlands onderzoek een dergelijke hoge vlucht neemt in het buitenland. Om de thuisbasis niet te vergeten, komt 19 februari de Nederlandse vertaling uit.

De resultaten van het onderzoek zullen ook Nederlandse managers helpen hun prestaties te verbeteren, vooral als ze zich met passie en discipline inzetten om gericht te werken aan de vijf HPO-factoren. Management dat – vooral in de huidige crisis – onvoldoende focust op de vijf HPO-factoren zal een harde dobber hebben de crisis te overleven, laat staan daarvan te profiteren. Actuele voorbeelden zoals SNS, Amarantis, Vestia en het Ruwaard van Putten Ziekenhuis onderschrijven dit. Hoe bouw je een high performance organisatie laat zien dat managers wel degelijk hun lot in eigen handen hebben en – ook in moeilijke tijden – organisaties van wereldklasse kunnen bouwen.

Bron: High performance Instituut

Gerelateerde artikelen