Nederland en Liechtenstein gaan fiscale informatie uitwisselen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën heeft een fiscaal verdrag getekend met Liechtenstein voor het uitwisselen van informatie. Het is voor het eerst dat belastingparadijs Liechtenstein de deuren wijd open zet voor de Nederlandse fiscus.

De Jager tekende het verdrag op 10 november in Brussel, samen met Klaus Tschütscher, minister van Financiën van Liechtenstein. Het verdrag is in lijn met de intensieve aanpak van De Jager van zwartspaarders. De overeenkomst regelt dat beide landen op verzoek informatie in belastingzaken uitwisselen.

Hiermee kan belastingontwijking worden tegengegaan. Het verdrag treedt in werking nadat het in beide landen door het parlement is goedgekeurd. Staatssecretaris De Jager heeft constant druk uitgeoefend in verschillende internationale verbanden (G20, OESO, EU) voor meer internationale transparantie en gegevensuitwisseling. Op korte termijn worden er soortgelijke verdragen getekend met Zwitserland en de Bahamas. En er wordt onder andere nog onderhandeld met Monaco en San Marino.

Bron: Ministerie van Financiën

Gerelateerde artikelen