Minder zakelijk reizen

Coalitie Anders Reizen roept op om ook na corona duurzame mobiliteit de norm te laten zijn.

Vijftig grote Nederlandse bedrijven, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, beperken het reizen van hun medewerkers, ook nu de maatregelen ter verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld. “Het is inspirerend te zien hoe in de coronasituatie bij de aangesloten bedrijven innovatieve en effectieve oplossingen ontstaan om plaatsonafhankelijk te werken en duurzamer te reizen. Dat versnelt de realisatie van onze langetermijnambitie. Ik hoop dat andere bedrijven zich aangesproken voelen en mee willen doen. Samen kunnen we nog meer impact maken,” aldus Anton van der Sanden, directeur van Royal HaskoningDHV Nederland, namens de coalitie.

De deelnemers van Anders Reizen werken op dit moment aan hun lange termijnplannen. Op basis van praktijkervaring van de afgelopen jaren in combinatie met ervaringen van de afgelopen weken. Bij Rabobank blijft men ook na corona thuiswerken. “Het wordt een combinatie van thuiswerken en af en toe op kantoor. Kantoor krijgt meer de functie van ontmoetingsplaats en is gericht op gezamenlijke activiteiten. Dit zal significante impact hebben op de reisbewegingen van onze collega's,” legt Janine Vos, lid van de Groepsdirectie, uit.

Ook bij VodafoneZiggo wordt thuiswerken meer de norm. “We zijn voornemens twee grote veranderingen te realiseren: meer medewerkers zullen post-covid vaker vanuit huis werken en de keuze om te reizen wordt een verantwoordelijkheid van het hele team in plaats van het individu,” aldus CEO Jeroen Hoencamp.

De deelnemers werken sinds 2015 aan duurzame mobiliteit van hun medewerkers met als doel de CO2-uitstoot van zakelijke reizen te halveren in 2030. De coalitie wil de opgedane kennis graag delen met collega-werkgevers. De ambitie is om het aantal leden dit jaar minstens te verdubbelen. Om zo meer impact te maken, klimaatdoelen te behalen en een gezonder en duurzamer Nederland te realiseren. Anders Reizen ziet de huidige thuiswerkperiode als is hét moment om nieuwe ervaringen met flexibel werken en reizen te evalueren en te verankeren in het nieuwe, duurzame normaal.

(bron: Anders Reizen)

 

 

Gerelateerde artikelen