Met deze opties manage jij je servers optimaal

Drie stappen om je CRM- en ERP-systemen en de achterliggende servers juist in te richten.

Het op de juiste manier managen van de financiën binnen een organisatie is cruciaal, om deze gezond te houden. Kies je voor een online boekhoudpakket, of richt je zelf een financiële afdeling in binnen je organisatie? Op deze afdeling mogen boekhouders en accountants niet ontbreken. Bij steeds meer organisaties spelen de uitgaven voor IT-voorzieningen een belangrijke rol. IT is niet meer weg te denken uit veel bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan CRM-systemen, waarin de contacten met externe partijen worden vastgelegd. Of wat te denken van een nog breder ERP-systeem, die binnen een organisatie gebruikt wordt? Hoe zorg je dat je deze systemen en achterliggende servers op de juiste wijze inricht?  

Opties bij het gebruik van servers in je organisatie

Een belangrijke eerste stap bij het managen van servers, is de keuze tussen een server kopen en het huren van serverruimte. Een server kopen biedt het voordeel dat je slechts eenmalig hoeft te investeren. Het onderhoud aan de server zou je, mits je hier de kennis voor in huis hebt, zelf uitvoeren. Bij het huren van serverruimte betaal je maandelijks een vast bedrag. Je hebt hierbij echter geen omkijken meer naar het onderhoud en bent verzekerd van een juiste configuratie. Dit is belangrijk om kwaadwillende personen buiten de digitale deur van je organisatie te houden. Het afnemen van webhosting van Combell is een van de opties die je hierbij hebt.  

Schaal je servers eenvoudig op en af

Als financieel manager wil je voorkomen, dat er structureel te veel betaald wordt voor de serverruimte. Het is daarom belangrijk dat je eenvoudig op- en af kunt schalen. Bij hosting providers kun je vaak maandelijks overstappen naar een groter pakket, mocht je organisatie een flinke groei doormaken. Heb je zelf een server in beheer, dan is dit lastiger. Je zou een volledige server aan je IT-landschap toe moeten voegen. Het kan om deze reden slim zijn om voor een hybride oplossing te kiezen: een vaste server binnen je pand in combinatie met een online hostingpakket.

Maak onderscheid tussen applicaties

Werken in zogenaamde containers is steeds populairder. Hierbij worden de verschillende applicaties los van elkaar opgebouwd en beheerd. Het voorkomt dat er een te groot aantal koppelingen ontstaat. Dit maakt het lastig om een deel van de applicaties op een eigen server te plaatsen en de rest op een online webhostingpakket te runnen. Ook maakt het werken met containers het eenvoudiger om een applicatie uit te faseren, wanneer deze niet meer gebruikt wordt. Het helpt te besparen op de kosten!

 

 

Gerelateerde artikelen