Meer cyberaanvallen gestopt

Bedrijven in de financiële sector hebben meer cyberaanvallen gestopt dan vorig jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van Accenture.
 
Er bestaat onder executives meer vertrouwen dan voorheen over het vermogen met cyberaanvallen om te gaan. 81 procent van de 4.600 wereldwijd ondervraagde executives wereldwijd denkt dat het bedrijf na een aanval weer snel actief kan zijn. 

Investeringen blijven achter

Hier staat tegenover dat een een aanzienlijk deel van de aanvallen wel succesvol is, terwijl 42 procent tenminste een week onopgemerkt blijft. Accenture wijst ook op het gevaar van het toenemende belang van technologie voor de financiële sector. Dit creëert nieuwe kansen voor cybercriminelen. Een strategie om dit voor te zijn is door te investeren in nieuwe technologie. Uit het onderzoek blijkt echter dat bedrijven achterblijven. Zo verwacht bijvoorbeeld slechts 38 procent te investeren in robotic process automation om cybersecurity te faciliteren. 

Ook waarschuwt Accenture dat cybercriminelen hun methodes blijven verbeteren om de beveiliging te slim af te zijn. Ook van bedrijven is een stapje extra dus nodig. Toch heeft slechts 18 procent van de onderzochte bedrijven hun cybersecuritybudget de afgelopen drie jaar verhoogd. 30 procent verwacht de komende jaren flink te investeren in cybersecurity.

Gerelateerde artikelen