Libra zal ook andere cryptovaluta gebruiken

Facebook wil cryptoproject over andere boeg gooien en andere cryptovaluta accepteren binnen het project.

Facebook gaat de eigen cryptomunt Libra aanpassen na de eerdere kritiek: andere cryptovaluta zullen ook geaccepteerd worden. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven. Daarmee wil Facebook ook verschillende toezichthouders, die vooralsnog terughoudend zijn, voor het plan winnen.

Toen Facebook de Libra onthulde, was het de bedoeling om één mondiale digitale valuta te creëren. Daarmee zou iedereen wereldwijd, dus ook de 1,7 miljard mensen die geen bankrekening hebben, overal ter wereld geld kunnen overmaken met hetzelfde gemak als het versturen van een sms-bericht. Facebook zegt in een reactie “volledig betrokken” te blijven bij het project. Volgens de Libra Association is er ook niets veranderd aan het doel om een wereldwijd betaalnetwerk op te bouwen.

Eerder deed Facebook al water bij de wijn door de Libra te willen koppelen aan bestaande valuta. De plannen van Facebook zetten de EU in beweging om na te gaan denken over cryptovaluta. In China werkt men al aan een eigen nationale cryptomunt, die geen gebruik zal maken van blockchain, omdat die technologie te langzaam is voor het grote aantal betalingen dat elke minuut verwerkt moet worden.

Lees ook: Digitale munt op komst in China

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen