Lees interviews met topsprekers FM Dag

FM Dag vindt plaats op 6 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. 500 financiële vakgenoten komen dan bij elkaar rondom het thema Finance als Groeiversneller. Lees nu alvast interviews met een aantal van de aanwezige topsprekers, zoals topscheidsrechter en ondernemer Bjorn Kuipers, filosoof Ruud Veltenaar en leiderschapsexpert Arvid Buit.

Onderstaande topsprekers zullen keynote speeches verzorgen op 6 oktober tijdens de FM Dag, een onmisbaar event voor financieel directeuren georganiseerd door FM.nl en FM Magazine rondom het thema Finance als Groeiversneller. Meld u alvast aan.
Volgens spreker, filosoof, en bijzonder hoogleraar ‘Leadership & Innovation’ Ruud Veltenaar leven we in een tijd van diepgaande verandering en ontwrichting en zijn we op een markeerpunt gekomen waar de wereld die we kennen eindigt. De impact zal iedereen raken, ook de finance professional.

Björn Kuipers is zowel supermarkteigenaar als internationaal voetbalscheidsrechter. “Tussen deze twee werelden zijn voornamelijk parallellen te trekken. In beide gevallen gaat het om beslissingen nemen, verantwoordelijkheid pakken en de juiste positie innemen. Eigenlijk is er maar een groot verschil. Dat is de factor tijd. Die is als scheidsrechter veel beperkter”, zegt Kuipers die op 6 oktober zal spreken op de FM Dag.
In een sessie gefaciliteerd door FinanceFactor neemt Christian Kromme (ondernemer en spreker op het gebied van disruptieve innovatie en visie-ontwikkeling) tijdens FM Dag op 6 oktober de deelnemers mee op een reis naar de nabije toekomst.
In de optiek van executive coach Arvid Buit zoekt ieder mens in beginsel naar een symbiotische relatie die gebaseerd is op afhankelijkheid van de moeder. “Je bent nul jaar en je hebt onvoorwaardelijke liefde en bescherming nodig. Rond je zestiende levensjaar krijg je echter behoefte aan autonomie”, legde Buit uit tijdens een door FinanceFactor gehoste sessie op CFO Day.
Luuk van der Pal (Finance Director Enza Zaden) won in 2015 de eerste Familiebedrijven Award voor Financieel Directeuren. De jury prees zijn financiële expertise, zijn onafhankelijkheid als CFO gecombineerd met kennis van de business waar Enza zich in begeeft. In dit interview licht hij zijn visie toe op hoe finance kan bijdragen aan groei en waardecreatie in het familiebedrijf.
Bob Hutten, eigenaar van cateringbedrijf Hutten en oprichter van De Verspillingsfabriek in Veghel, houdt er een duidelijke visie op na: leef je leven en maak het verschil. “Ik geloof er heel erg in dat je in het leven van betekenis moet willen zijn,” zo stelt de ambitieuze ondernemer en gastspreker op FM Dag. Alles wat het bedrijf Hutten levert, aan diensten en producten, leidt er volgens hem toe dat het iets teweegbrengt voor de ander.
Joost Bierens, als gasthoogleraar verbonden aan de onderzoeksgroep urgentie- en rampengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, stelt dat er na rampsituaties vaak niet adequaat gereageerd wordt. “We doen te veel, te weinig of de verkeerde dingen”, zegt Bierens. Tijdens FM-Dag op 6 oktober zal hij vertellen waarom we moeten leren om rampen als rustpunt te gebruiken.


Journalist Erwin Witteveen windt er geen doekjes om in zijn nieuwste boek Nooit Af, een co-productie met Martijn Aslander, interpreteert hij de immense veranderingen die onze digitaliserende wereld op ons (zakelijke) leven heeft. De wereld was al heel complex en ze wordt elke dag ingewikkelder, schrijven ze, en dan zijn er twee mogelijkheden: je moet beter je best doen om het wél te begrijpen, of je moet het minder ingewikkeld maken.
Gerelateerde artikelen