Kendrion stoot deel automotive af

Duurzame automotivemarkt in beweging

De Nederlandse producent van elektromagnetische componenten, Kendrion, heeft aangekondigd dat het zijn automotive-activiteiten in Europa en de Verenigde Staten verkoopt aan het Amerikaanse Solero Technologies voor een bedrag van 65 miljoen euro. Deze strategische zet stelt Kendrion in staat zich te concentreren op de groeimogelijkheden binnen de industriële sector in Europa, de VS en China. Dat meldt het ANP, deze ochtend.

  • Kendrion verkoopt deel van automotive-tak voor 65 miljoen euro
  • Opbrengst wordt gebruikt voor balansversterking en investering en industriële activiteiten
  • Kendrion richt zich op elektrificatie en duurzame energiebronnen

Kendrion, bekend om zijn hoogwaardige industriële remmen die worden ingezet in bedrijfsmachines, windmolens en robots, heeft besloten om zijn automotive-divisie af te stoten. Deze divisie vertegenwoordigt een aanzienlijke omzet van 210 miljoen euro, wat ongeveer 80 procent van de totale automotive-omzet van Kendrion uitmaakt. Bovendien vormt het zo’n 40 procent van de totale bedrijfsomzet, stellen nieuwswebsites. [Artikel gaat verder na de aankondiging van FM Dag 2024 voor hoger financieel management]

Geïnspireerd door Delphi’s orakel, biedt FM Dag op 17 april toegang tot onze eigen orakels. Van verplichte rapportages tot complexe regelgeving, ESG-experts onthullen concrete oplossingen voor jouw ESG- en CSRD-vraagstukken. Meld je nu aan voor FM Dag 2024 en bezoek de ESG Orakelsessie.

Focus op Industriële Groei

Met de verkoop van de automotive-activiteiten kan Kendrion zich nu volledig richten op de industriële groeimogelijkheden. De opbrengst van de transactie zal worden gebruikt om de financiële balans van het bedrijf te versterken en te investeren in de verdere ontwikkeling van industriële activiteiten. Dit stelt Kendrion in staat om zijn positie te versterken in de overgang naar elektrificatie en duurzamere energiebronnen.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Toekomstige koers

De Europese activiteiten op het gebied van Automotive Sound & Electronics en China Automotive blijven onderdeel van Kendrion en worden geïntegreerd in de nieuwe divisie Industrial Actuators & Controls. Deze strategische herpositionering biedt Kendrion de flexibiliteit om zich aan te passen aan de veranderende marktbehoeften en technologische ontwikkelingen. De organisatiestructuur zal worden aangepast om efficiëntie te bevorderen, met een verwachte kostenbesparing van 8 miljoen euro per jaar vanaf 2025.

Gerelateerde artikelen