Kansen voor 2025

Over vijf jaar zijn online werken met virtuele interactie het nieuwe normaal.

Waar liggen de komende vijf jaar de grootste kansen? Beursgenoteerd Cognizant, een dienstverlener voor digitale transformatie dienstverlener, heeft gekeken hoe de coronacrisis de wereld van 2025 kan hebben veranderd. De belangrijkste drie voorspellingen voor ondernemingen zijn de volgende:

 • De online Big Bang
  Het gebruik van Mixed Reality (MR) kan een grote boost krijgen als bedrijven virtuele werkplekken ontwerpen en gebruiken.
   
 • Thuiswerken wordt de norm
  Werken op afstand wordt voor de meeste bedrijven de norm in plaats van de uitzondering. Daarbij past ook dat er een stuk minder zakenreizen zullen zijn. De meeste zakelijke vergaderingen en evenementen verlopen virtueel en vliegschaamte neemt flink toe.
   
 • Mens in de machine
  Multi-sensorische virtuele interactie is sterk gegroeid door de opkomst van haptische interfaces, denk aan handschoenen en full-body pakken. Deze virtual reality interfaces maken het mogelijk voor gebruikers om bepaalde objecten in het 'echt' te voelen. We kunnen dus straks niet alleen informatie op aanvraag zien en horen, maar ook voelen.

    “Technologie vormt de kern van het herstel na de crisis, maar er zullen ook onverwachte gevolgen zijn,” stelt Ben Pring, leider van het project. “Het valt nog te bezien hoe de overheid, het onderwijs, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg zich wereldwijd herstellen om de nieuwe wereldorde te kunnen dienen.”

Lees ook: Zo verzilver je big data

 

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen